3DCAD Til SOLIDWORKS

Ta et oppgjør med dine gamle rutiner

Alt du trenger å vite om å bytte til SOLIDWORKS

Kontakt oss

1 SOLIDWORKS

Mange av våre kunder i dag har tatt valget å bytte til SOLIDWORKS fra et annet 3D CAD-system. Her er noen av hovedpunktene som påvirket deres beslutning:

 • Å forbedre den totale foretningsprosessen med en fullt integrert designplattform
 • Å ha en partner som støtter dem i deres daglige arbeid og hjelper dem holde seg konkurransedyktige
 • Å være del av et stort SOLIDWORKS brukersamfunn gjør det enkelt å finne nye ingeniører og designere med rett kompetanse, ta i bruk ressurser og finne eksisterende komponenter for gjenbruk i eget design.

SOLIDWORKS er en del av Dassault Systèmes, en global leder innen 3D-løsninger som hjelper ingeniører og designere å lykkes gjennom innovasjon. Programvaren gir en intuitiv løsning for produktddesign, analyse, kommunikasjon og databehandling.

2 Ubestridt styrke og vekst

SOLIDWORKS brukes over alt! Med et sterkt fokus på å holde brukerterskelen lav og tilgjengeligheten høy har SOLIDWORKS etablert seg som en industrileder i CAD-markedet med over 4,700,000 brukere i 250,000 bedrifter. En av de største ressursene i SOLIDWORKS-nettverket er det store brukersamfunnet, akademiske arenaene og de forskjellige nettverkene:
solidworks_community

Og som om det ikke var nok har du nå over 730 maskin- og programvarepartnere som kan hjelpe med din bedrifts utvikling.

"Hva er de største grunnene for din overgang til et nytt CAD-system?"

Dassault Systèmes SOLIDWORKS Corporation har spurt kunder hva som fikk de til å migrere til SOLIDWORKS.

Ikke overaskende kan vi se at funksjonaliteten og brukervennligheten spiller stor rolle, men forholdet til forhandleren er utvilsomt også et avgjørende punkt.

PLM Group er den største Dassault Systèmes SOLIDWORKS partneren i Nord-Europa, med over 5000 kunder fra vidt forskjellige industrier i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Estland og Latvia. Vi har mer enn 20 års erfaring med å hjelpe designere og utviklere lage bedre produkter raskere og mer kostnadseffektivt.

3d2sw_migration_chart

3 Overgangen

Det er alltid en fordel å velge et CAD-system som er populært blant andre i din industri. Da eliminerer du behovet for å oversette filer fra et system til et annet for å kommunisere med kunder og leverandører. Oversettelsen tar tid, og kan ofte føre til unødvendige feil i den daglige kommunikasjonen.

Gjennom å hjelpe kunder med deres strategiske overgang til SOLIDWORKS, har vi lært at de ofte har de samme prioriteringene.

icon_switchOvergangsprioriteringer:

 1. Hvordan skal historisk data bli håndtert? Hvor mye, om noe, bør bli konvertert? Hva har vist seg vellykket for andre bedrifter? Migrering fra ditt eksisterende CAD system krever en strategisk tankegang og planlegging
 2. Migreringsverktøy
 3. Opplæring av CAD-brukere
 4. Suksessfaktorer

En vellykket overgang starter bredt med en kartlegging av bedriftens behov, og beveger seg til det mer spesifikke i form av detaljerte prosjektplaner. Start tidlig, start fokusert, og nyt fordelene av ditt nye og effektive design- og utviklingsmiljø.

4. Migreringsverktøy

Vi har et nytt verktøy some er inkludert i SOLIDWORKS, som vil hjelpe deg med din overgang til SOLIDWORKS.

Det er ikke en magisk migreringsknapp, men det gjør likevel at vi kan stå bak påstanden om at det aldri har vært lettere å bytte til SOLIDWORKS. 3D Interconnect tar ordet "oversette" ut av vokabularet.

Å ta i bruk 3D Interconnect er helt naturlig i ethvert miljø med mer enn ett CAD-system:

 • Konsultenter/produsenter som jobber med kunder som benytter forskjellige CAD-systemer
 • Bedrifter med gammel historisk data
 • Bedrifter som ønsker å bytte fra et 3D CAD-system til SOLIDWORKS

3D Interconnect er inkludert i alle versjoner av SOLIDWORKS.

3d_interconnect
Forutenom de kule funksjonene i 3D Interconnect er det en rekke forskjellige muligheter når du skal velge det beste verktøyet for jobben, basert på hvilke type data du trenger oversatt.

De fire vanligste praksisene for overgang til SOLIDWORKS

Direkte CAD-system eksport/import

Du kan importere opprinnelige formater til SOLIDWORKS fra ditt eksisterende CAD-system, og i noen CAD-formater får du også med historien og feature treet. Et alternativ til dette er 3D Interconnect, hvor SOLIDWORKS nå kan åpne oprinnelige tredjeparts designdata direkte. Alle features blir ikke oversatt, men det blir opprettet en link til den originale filen som kan bli oppdatert ved å bruke ditt eksisterende CAD-system.

Midlertidige datautvekslingsformater

Ditt eksisterende CAD-system støtter mest sannsynlig eksportering av STEP, IGES og SAT. Du kan bruke innebygde verktøy for å reparere skade som har skjedd med importerte deler. Hvis det er mange filer som må oversettes fra mange forskjellige CAD-systemer kan det lønne seg å se hvilke alternativer hvert CAD-system har for direkte oversettelse, også de fra tredjepartsleverandører som spesialiserer seg på programvare for oversettelse. Du vil da kunne bruke de innebygde verktøyene i SOLIDWORKS for å oversette feature by feature.

Direkte tredjepartsoversettelse

Det finnes en rekke forskjellige firmaer som spesialiserer seg i oversettelse av CAD-data, og tilbyr programvare som kan lese et format og skriver informasjonen i et annet CAD-format. Disse systemene har sine egne midlertidige formater som også gjør det mulig å holde et øye med dataen under oversettelsesprosessen. Eksempel på partnere er Cpvidia, Datakit eller Elysium.

Tegn på nytt

Ofte kan den beste løsningen rett og slett være å tegne den spesifikke modellen på nytt i det nye CAD-systemet, for å være sikker på at du får med alle fordelene av den nye programvaren.

5 Opplæring

Vi har erfart at de fleste brukerne som flytter fra et annet 3D CAD-system allerede har store deler av kunnskapen som trengs for å jobbe med SOLIDWORKS. Derfor vil vi anbefale at vi skreddersyr en opplæringsplan for dere, som baserer seg på akkurat deres brukeres behov.

Vår opplæringsplan vil fokusere på temaene som er relevante for deres produkt og industri, og gi de erfarne CAD-brukerne nøyaktig det de trenger å vite, uten å repetere det de allerede vet.

education_lecture

Vi har også er bredt utvalg av utarbeidede kurs som blir holdt regelmessig gjennom året i våre kontorer, du kan få full oversikt i vår kursoversikt.

SOLIDWORKS terms
Basic Part Modeling
Thin Walled Parts
Configurations
Repairing Parts
Assembly Modeling
Sweeps
Multi body Solids
Large Assembly Considerations
Top-Down Assembly Modeling
Drawing Sheets and Views
Assembly Drawing Views
BOMs and Design Tables

 Eksempel på et tilpasset 5-dagers SOLIDWORKS-kurs for erfarne 3D brukere

6 Suksessfaktorer

For å gjøre overgangen til et nytt system så vellykket som mulig har vi noen retningslinjer. Det er forskjellige stratgier for hvordan du implementerer et nytt system og vi har gjort oss erfaringer av flere forskjellige strategier og resultater. På bakgrunn av dette hjelper vi deg gjerne deg med å gjøre denne overgangen så smertefri som mulig. Her er noen tips:

Gjør det til en prioritering istedenfor en påtvungen oppgave

Obligatoriske endringer kan føre til irritasjon og misnøye. "Hvis du har mer enn tre prioriteringer, så har du ingen". Ikke påtving de ansatte flere store endringer på én gang. Gi de tid til en distraksjonsfri overgang gjennom tid og frihet til å tilpasse seg nye prioriteringer.

Gjør det enklere (Ved å få noen andre til å gjøre det harde arbeidet)

Det er mange oppgaver som PLM Group kan gjøre raskere og rimeligere enn deres egne prosjektingeniører; som å lage templates, installere servere eller administrere lisenser.

Fokuser på å endre dine egne prosesser og la PLM Group ta seg av alt arbeidet som trengs bak kulissene for å få det hele til å gå rundt. PLM Group har tross alt gjort dette i 20 år.

education_helpVi kan hjelpe deg med:

 • Å administrere prosjekteringen
 • Velge den beste strategien for å flytte til et nytt system
 • Definere et overgangsprogram bestående av pilotprosjekter, testing, implementering og opplæring

7 Referanser

Vidar Hundvin

«Den store lærdommen fra prosessen med å bytte til SOLIDWORKS og PDM har vært å se hvor mye kapasitet vi har tilegnet oss ved å jobbe med gode systemer og rutiner." - Vidar Hundvin, Prosjektingeniør ClampOn

 

 

Kontakt oss

Vi kan hjelpe dere hvert steg på veien til en mer effektiv og sikrere løsning

Fyll inn din kontaktinformasjon så tar vi kontakt innen 24 timer

Eller kontakt oss direkte

Lars

Lars Green
Phone +45 70 22 22 80
CSO, PLM Group