3DEXPERIENCE: Hvordan dele 3DDrive

Trenger du å dele filer med interessenter? Hvis ja, så har vi verktøyene for å holde dem oppdatert.

Mange skylagringsløsninger tilbyr brukerne mulighet til å dele filer og mapper, og 3DDrive er intet unntak. Du kan dele filer og mapper med andre, uten at de trenger 3DEXPERIENCE lisens. De trenger kun et 3DEXPERIENCE-pass, som kan bli opprettet uten å betale noe. På denne måten kan du enkelt dele innhold med eksterne interessenter, slik at de kan bli oppdatert på de seneste filversjonene. Du kan også forsikre deg om at ingen andre bruker lenken, hvis den skulle kommet på avveie.

I dette eksempelet har jeg laget en mappe kalt «Shared folder» i 3DDrive og lastet opp et dokument kalt «Requirements».

For å dele en fil eller mappe i 3DDrive, klikk på pilen som peker nedover i linjen helt øverst og velg «Share».

I dialogboksen som dukker opp, velger du først «Share by Link» for å opprette en lenke som kan bli delt, og deretter aktivere lenken. Hvis du vil begrense adgangen til dokumentet, kan du huke av «Restricted to»-boksen. Deretter kan du oppgi personens mailadresse i feltet på bunnen, etterfulgt av «enter». Vil du legge til en ekstra mailadresse, gjør du akkurat det samme.

Før du lukker dialogboksen må du klikke på «Copy link»-knappen for å kopiere lenken, og deretter klikke «Add» for å lukke vinduet.

Lenken kan da bli limt inn i en mail eller chat, og sendt til mottakerne. Hvis du deler en lenke i en mappe, vil mottakeren bli navigert direkte til filen, uten å se noe annet i mappen. Hvis du i stedet deler en mappe, vil mottakeren kunne se alt av innhold i den spesifikke mappen. Vær oppmerksom på at den personen du deler innhold med, også kan laste ned filene. Det er på denne måten mulig å omgå tilgangen til innholdet. Alle lenker som har blitt delt, kan også deaktiveres av bedriftens administrator på plattformen.

Se flere 3DEXPERIENCE-tutorials

Jimmy Johansson

Application Engineer