3DEXPERIENCE: Hvordan legge til markeringer i filer

Du vil legge markeringer til produkter og dele informasjonen – vi har verktøyene til å hjelpe deg.

Hvor mange ganger har du ikke hatt behov for å meddele noe om SOLIDWORKS-designet ditt til en kollega, og så vært nødt til å trykke «Print Screen»-tasten på tastaturet, åpne MS Paint, lime inn skjermbildet, tegne noe som forhåpentligvis ligner en markering, lagre bildet og så endelig sende det i en e-post til kollegaen din?

Det er en ganske tungvint prosess, ikke sant? Ikke bare må du bytte mellom tre ulike programmer (SOLIDWORKS, MS Paint og e-postsystemet), men det er også ikke usannsynlig at e-posten din bare blir én av mange i innboksen til kollegaen din, slik at den meget mulig blir oversett. Og når du endelig ringer kollegaen din for å spørre om den, må vedkommende kanskje søke flere ganger og bla gjennom mengder av e-poster for å finne den riktige, hvis de i det hele tatt finner den.

Heldigvis finnes det en mye enklere måte å gjøre dette på! Gjennom 3DEXPERIENCE-plattformen kan du markere modellene dine direkte i SOLIDWORKS ved å bruke tilleggsprogrammet til 3DEXPERIENCE, slik jeg viser deg i denne bloggposten.

Du kan også lage markeringer av dine CAD-data direkte på 3DEXPERIENCE-plattformen – uten å bruke SOLIDWORKS! Dermed trenger du ikke SOLIDWORKS hver gang du må gå gjennom CAD-data eller lage markeringer.

Programmet for dette kalles 3DPlay, og med det kan du vise CAD-data (og andre typer dokumenter, f.eks. Composer-prosjekter *.smg, PDF-filer, *.dwg-filer og bilder slik som .jpg eller .tiff). For å vise CAD-filer i 3DPlay, drar og slipper du bare filen inn i programmet.

Nederst i programvinduet får du tilgang til ulike verktøyer ved å klikke på den lille pilen for å vise paletten.

Det er to ulike typer verktøy, delt mellom to kategorifaner i paletten: et sett med verktøy for å vise modellen ved å rotere, panorere, zoome og velge visningsstil (skyggelagt med kanter, med skjulte linjer synlige osv.), og et for å måle, dele opp, dele inn og markere modellen. Vær oppmerksom på at oppdelingsfunksjonen ikke trenger en forhåndsopprettet oppdelt visning!

For å markere modellen, velg blyanten i fanen «Tools» i paletten. Med pennen er det mulig å tegne sirkler eller ellipser, og programmet vil automatisk gjøre dem jevne.

Merk imidlertid at det kan hende at programvaren ikke gjenkjenner formen og jevner den ut hvis sirkelen eller ellipsen har for grove kanter, så man kan måtte øve litt på dette. Det er også mulig å legge til tekst for å forklare markeringer.

Etter at markeringen er laget, kan den deles i et fellesskap uten å måtte lagre den som et bilde – direkte gjennom 3DPlay-appen. Med andre ord trenger du ikke bytte mellom ulike programmer for å lage og dele markeringen! Klikk på 3DSwym-ikonet, nummer to fra venstre på verktøylinjen, for å dele markeringen, og velg alternativet «Share to 3DSwym».

Det er deretter mulig å velge i hvilket fellesskap (dvs. i hvilket forum) du vil publisere markeringen, angi en innleggstittel og en valgfri beskrivelse. Når du er ferdig, trykk på «Publish» for å poste innlegget.

Etter publisering av innlegget kan kollegene dine se det direkte i fellesskapet, og må ikke lete etter bildet i e-postinnboksen sin.

Se flere 3DEXPERIENCE-tutorials

Jimmy Johansson

Application Engineer