3DEXPERIENCE: Hvordan opprette et dashbord

Du har en mengde data – vi har verktøyene for å organisere det.

En av de mange fordelene ved å bruke 3DEXPERIENCE-plattformen, er at det er mulig å samle informasjonen om f.eks. et prosjekt på ett sted. Dermed er det også mulig for hver bruker å tilpasse hvordan innholdet vises, og det er her dashbord kommer inn i bildet.

For å si det enkelt er dashbordet på 3DEXPERIENCE oppsettet til nettsiden. Det er en fullstendig konfigurerbar nettbasert visning, av hvilket som helst emne eller aktivitet. Du kan se på det som en oppslagstavle, der du plasserer det innholdet som er viktig for deg.

Dette er nyttig når du f.eks. jobber på et prosjekt og du trenger tilgang til informasjon om dette prosjektet. Du trenger ikke å lete mellom flere applikasjoner og mapper for å hente det, men informasjonen skal allerede «være samlet der».

Det er mulig å utvide dashbordet ved å legge til faner, akkurat som du gjør i en nettleser. Ved å bruke flere faner kan dashbordet gi interne måltall, f.eks. selskapets salgs-, markedsførings- og finansielle resultater. Dashbordet kan også hente «feeder» fra eksterne nettsteder, slik som 3DContentCentral og MySolidWorks, som kan hjelpe designere lettere finne svar på de spørsmålene de har.

For å opprette et nytt dashbord må du utvide dashbord-listen og trykke på «+» øverst i høyre hjørne.

Deretter må du gi dashbordet et navn og eventuelt en beskrivelse.

Du kan enten opprette et tomt dashbord, eller bruke en eksisterende som mal. Når du har klikket på «Create», vil dashbordet dukke opp i dashbordlisten. Den første fanen (tab) vil hete «New Tab», men dette kan endres ved å klikke på pilen som peker nedover ved siden av fanen for å utvide alternativene og deretter velge «rename».

Når dashbordet er opprettet kan du begynne å legge til innhold. Innholdet i dashbordet vises med forskjellige applikasjoner, avhengig av hva du vil se.

Det er f.eks. en applikasjon som er lik «Notater» i Windows, der du kan legge til notater, mens en annen applikasjon kan vise «feeder» fra eksterne nettsteder. Det er mange ulike applikasjoner du kan plassere i dashbordet, og i dette eksempelet legger vi til applikasjonen 3DSwym som er 3DEXPERIENCE sitt forum.

For å legge til en applikasjon i dashbordet, klikker du først på kompasset øverst i venstre hjørne for å utvide applikasjonslisten. Så kan du enkelt dra applikasjonen over i dashbordet.

Applikasjonen kan bli plassert på ulike steder på dashbordet, og du kan dra i hvilket som helst hjørne for å endre størrelsen.

Det er mulig å legge til mange applikasjoner i samme fane på dashbordet, men det kan fort bli rotete. For å unngå dette er det mulig å lage nye faner i dashbordet der du kan plassere noen av applikasjonene, for å få en bedre oversikt.

 

Watch more 3DEXPERIENCE tutorials >>

Jimmy Johansson

Application Engineer