5 tidsparende funksjoner i SOLIDWORKS 2023

Den nye versjonen er rett rundt hjørnet, og i den forbindelse har vi hørt med to av våre mest erfarne teknikere om deres tanker om den nye versjonen: SOLIDWORKS 2023.

Helena Eidgärde og Jens Andertoft er begge blant våre mest erfarne teknikere, og har over 20 års erfaring med SOLIDWORKS. De har gjort seg opp noen meninger om den nye versjonen, så la oss få en liten oversikt over de mest tidsparende funksjonene i SOLIDWORKS 2023.

 

Hvilken funksjon i SOLIDWORKS 2023 synes du er mest interessant?

Definitivt den nye Configured Skipped Instances in Patterns, sier Helena. Jens svarer at han foretrekker den nye Automatically Optimized Resolved Mode:

«Dette er en flott ny funksjon som først og fremst vil hjelpe nye eller de mer uerfarne brukerne spare tid og unngå forvirring når de jobber med sammenstillinger.»

 

Men hvordan kan disse funksjonene hjelpe brukerne spare tid i hverdagen?

Jens fortsetter: «Siden du ikke må holde styr på Lightweight/Resolved-komponenter manuelt, kan brukeren konsentrere seg om designet. Det er også en innstilling som kan settes opp per bruker, så mer erfarne brukere kan velge å jobbe på vanlig måte, og administrere Lightweight/Resolved-komponenter manuelt. Dette er altså et fleksibelt nytt alternativ som jeg tror brukere kommer til å like.

I tillegg, ettersom jeg jobber mye med PDM, synes jeg alle de små forbedringene som har blitt lagt inn i denne versjonen. Selv om de ikke er de aller synligste, tror jeg det kan hjelpe hverdagen til alle som jobber med SOLIDWORKS PDM.

Helena mener at Configured Skipped Instances in Patterns vil spare brukerne for mye tid, og gjøre arbeidet til de som jobber med konfigurering lettere. Særlig de som ønsker å variere mønsteret i ulike konfigurasjoner.

Hvordan håper du årets lanseringsevent blir?

Jens: «Fordi det er første gang jeg presenterer på en live lanseringsevent, kommer jeg nok til å være nervøs. Likevel gleder jeg meg også, fordi det er første gang etter pandemien at vi får møte kundene våre ansikt til ansikt. Vi får også presentere alle de spennende nyhetene som følger med en ny versjon av SOLIDWORKS.

Helena: «I år forventer jeg å gi kundene våre masse gode nyheter. Jeg gleder meg også til å få snakket med kundene, nå som vi endelig har et ordentlig arrangement igjen!»

Hva er din favorittfunksjon fra tidligere versjoner? 

Helena: «Min favorittfunksjon fra tidligere versjoner er S-Key og «Command Search.» Dette sparer meg for veldig mye tid, og jeg trenger ikke lenger lete etter kommandoene mine. Denne funksjonen er enkel å bruke, og kan skreddersys slik jeg vil at den skal være.»

Jens: «I 2019 introduserte de den forbedrede Graphics Pipeline, og selv om den fungerte bra allerede da, har den blitt forbedret hvert år. Nå er den et must for alle brukere å benytte seg av. En annen personlig favoritt er Drawing Detailing Mode fra SOLIDWORKS 2020. Denne reduserer drastisk ventetiden for at tegninger skal lastes inn.»

Så, for å oppsummere: 

  1. Configured Skipped Instances in Patterns
  2. Automatically Optimized Resolved Mode
  3. Command Search
  4. Graphics Pipeline
  5. Drawing Detailing Mode

Er du interessert i å lære mer om de nye funksjonene i årets versjon?

Meld deg på vårt arrangement What’s New SOLIDWORKS 2023. Kanskje du også finner en ny favorittfunksjon?

Registrer deg her: Norge