Tips & Tricks: Finn ut hvor stor emballasje produktet ditt har behov for

Jeg tenkte å benytte sjansen til å tipse om en ikke helt ny men oppdatert feature i Solidworks, nemlig Bounding Box.

I tidligere versjoner (før Solidworks 2018) så kunne vi lage en såkalt Bounding Box i parter, men det krevde at det fantes en Cutlist fra før, altså var det en funksjon som var ment for parter laget med Weldments.

Med noen workarounds så var det mulig å legge inn denne muligheten også i parter uten Weldments, men det var ikke mulig å linke Bounding Box’ens mål til Custom Properties, for eksempel. Fra versjon 2018 så finnes det en ny Bounding Box – kommando i kategorien Reference Geometry, og den kan brukes i alle typer av parter.

Boundingbox i SoldiworksBoundingbox i Solidworks

 

Kommandoen skaper en sketch som rommer hele geometrien og legger til Configuration Specific properties for lengde, bredde, tykkelse og volum automatisk.

Boundingbox i Soldiworks

 

De ulike verdiene i Bounding Box’en er også synlige hvis du holder musa over Bounding Box – featuren i treet, som ligger rett under Origin.

Boundingbox i Soldiworks

 

Bounding Boxens retninger for lengde, bredde og tykkelse er basert på frontplanets orientering i modellen og om dette ikke gir optimalt volum på Bounding Box’en, så kan et annet fritt valgt plan legges inn med valget Custom Plane. I Bounding Box’ens property manager så bestemmer du også om skjulte bodies skal tas med i beregningen eller ikke, og du kan generere en preview av resultatet.

Boundingbox i Soldiworks

Andre mulige bruksområder for Bounding Box er hvis forbruk av råmaterialer skal beregnes ved tilvirkning, og i Solidworks 2019 kan til og med kommandoen brukes på sammenstillinger. Om Bounding Box’er er generert for flere underkomponenter i sammenstillingen så vil fargen på boksen fortellse om den er laget i part eller undersammenstilling. Hovedsammenstillingens Bounding Box vises som grå, undersammenstillingers bokser blir blå, og en Bounding Box på partnivå blir orange. Komponenter som er satt i SpeedPak-modus ikke tas med i Bounding Box’ens beregning. Slike komponenter må leses inn som Resolved for at Bounding Box’en skal stemme.

 

Kalle Krantzén

Technical Consultant