Bruk SOLIDWORKS Pen Sketch For å tegne rett på 3D-modellen

Lars Haaland
 
Av Lars Haaland
09.04.2018

Med en touch-PC eller en tegnetablet (Wacom f.eks.) koblet til PCen, kan du med SOLIDWORKS 2018 og en nyere versjon av Windows 10, tegne på frihånd – og enten la programmet konverte strekene til sketchelementer, eller å la frihåndsstreken være som den er.

På denne måten kan du notere og lage markeringer på geometrien, for eksempel for å informere teamet ditt om ønskede designendringer.
markup

Bruker du penn som hovedredskap, kan du også fint lage linjer, sirkler, sirkelbuer og ellipsekurver – som kan målsettes og brukes direkte i features (Extrude, Loft osv).

Skissér med frihåndstegning

Dersom du er som meg og foretrekker å begynne med en frihåndstegning før du går i gang med en ny modell, så hvorfor ikke starte med å skissere rett på skjermen? Da blir det mye enklere tegne sketchgeometri etterpå, og denne metoden kan dermed være effektiv hvis du er vant til å tegne på frihånd.

freehand_sketching
Freehand_finished_part

Du finner tegneverktøyet under arkfanen «Sketch Ink» når du lager en ny part. Menyen skal aktiveres automatisk når SOLIDWORKS oppdager at det er penn eller touch i bruk.

Denne funksjonen krever SOLIDWORKS 2018, og Windows 10 Creator’s Update (versjon 1703 og nyere). Sjekk din Windows 10 – versjon ved å Trykke Start – Settings – System – About.