De tre beste funksjonene i SOLIDWORKS 2023

Martin Jensen

Sommeren betyr vanligvis strand, sol og lange netter. I SOLIDWORKS-samfunnet har det imidlertid en helt annen betydning: Betaversjon!

Mens vi venter på den faktiske lanseringen, har jeg testet og utforsket den nye betaversjonen i et par uker. Jeg gleder meg til å dele min mening om hva som er de beste funksjonene i SOLIDWORKS 2023, som er tilgjengelig for alle med leieavtaler høsten 2022.

Spar masse tid når du jobber med multibody-deler ved å bruke move/copy-kommandoen

Hvis du noen gang har jobbet med multibody-deler og har brukt kommandoen Move/Copy Bodies, vet du at du er nødt til å redigere funksjonen for å gjøre endringer. Med SOLIDWORKS 2023 vil dimensjonene automatisk legges til, slik at du kan flytte komponenten ved å kun endre dimensjonene – som alt annet.

Dimensjonene kan brukes og kontrolleres via konfigurasjoner, designtabeller og ligninger.

Dropp kalkulering og dimensjon når du jobber med sheet metal

I Sheet Metal er det nå et alternativ der du symmetrisk kan legge til materiale. Det betyr at du ikke lenger må beregne og dimensjonere de ulike buene i henhold til om de befinner seg på innsiden eller utsiden av skissens linjr. Nå har du mulighet til å kun fokusere på midtlinjen og gjøre materialet symmetrisk, og alle innvendige radiuser vil være like i størrelse. Smart, ikke sant?

Færre klikk når du jobber med store sammenstillinger

Det beste har jeg selvfølgelig spart til sist, og denne funksjonen er definitivt én av mine favoritter. SOLIDWORKS har hørt våre bønner, og har nå gjort prosessen ved å bruke load component automatisk. Dette betyr færre klikk og en bedre arbeidsflyt.

I tidligere versjoner måtte vi på forhånd bestemme når vi skulle begynne å bruke Load Component Lightweight osv. basert på vår erfaring. Med SOLIDWORKS 2023 kan du velge å la SOLIDWORKS automatisk bestemme alternativene når du laster inn assemblies, avhengig av maskinvare og hvor kompleks modellen er.
SOLIDWORKS vil kontrollere om komponentene må åpnes som lightweight.
Dette må ikke lenger gjøres manuelt, og velge Set lightweight to resolved eller Set resolved to lightweight – SOLIDWORKS vil kontrollere dette i bakgrunnen, og gir deg frihet til å fokusere på designet.

Det manuelle alternativet er imidlertid fortsatt tilgjengelig om du foretrekker å kontrollere dette selv.

Litt ekstra informasjon fra SOLIDWORKS 2023

SOLIDWORKS Copy Settings Wizard heter nå SOLIDWORKS Settings Wizard og inkluderer nå et alternativ der du kan tilbakestille innstillinger.
Når du installerer og kjører den nye SOLIDWORKS-versjonen på en maskin med tidligere versjoner, vil den nye versjonen automatisk kopiere innstillingene fra den tidligere versjonen.
Nå finnes det imidlertid en enklere metode for å tilbakestille til fabrikkinnstillinger.

Har du spørsmål om SOLIDWORKS? Ikke nøl, men ta kontakt! Vi er her for å hjelpe deg. For flere nyheter om SOLIDWORKS kan du følge vår YouTube-kanal.

Har du lyst til å prøve SOLIDWORKS?

Vi kan gi deg en gratis prøveperiode, og la deg teste programvaren.