En sniktitt på SOLIDWORKS 2019

Stian Mork
 
Av Stian Mork
13.02.2018

Fra 5. til 7. februar gikk SOLIDWORKS World 2019 av stabelen i Los Angeles. Og i tradisjonens tro ble det sett inn i krystallkulen i forhold til hva vi kan forvente oss av kommende versjon av SOLIDWORKS (SW2019). Det var selvfølgelig mange spennende nyheter og her finner dere noen av høydepunktene.

sneak_peak_solidworks_2019 (1)

 

Forbedringer ved lagring av sammenstilling som Multi Body Parter

Lagre ut en sammenstilling til en part ved bruk av Save As > Part er en flott metode for å fjerne unødvendige detaljer. I SW2019 vil vi her få flere valg som:
Mulighet for å fjerne interne komponenter ved bruk av en glidebryter eller ved å spesifisere en minimumsstørrelse (ved bruk av bounding box).

sneak_peak_solidworks_2019 (2)
sneak_peak_solidworks_2019 (3)

Vi vil også få et eget valg for å ekskludere samtlige toolbox komponenter, samt mulighet for å arve mass properties fra sammenstillingen til parten.

 

Interference Detection på multibodier

Det vil komme Interference Detection på multibodier (med støtte for weldment). Yeay!
sneak_peak_solidworks_2019 (4)

 

Forbedringer med tanke på eksterne referanser

Forbedret grafisk grensesnitt for å studere eksterne referanser, hvor da referansene lyser opp i grafikkvinduet når de blir valgt i listen. Man kan se på og bryte/låse referanser på feature nivå i motsetning til tidligere hvor dette kun kunne gjøres på part nivå.
sneak_peak_solidworks_2019 (5)

I tillegg vil vi få mulighet til å isolere komponenter med eksterne referanser slik at koblingene blir mer tydelige.
sneak_peak_solidworks_2019 (6)

Vi vil også få mulighet til å bryte eller låse eksterne referanser direkte i historietreet gjennom et nytt valg i dynamic references verktøyet (mye mer intuitivt enn tidligere).
sneak_peak_solidworks_2019 (7)

 

DeNoiser i SOLIDWORKS Visualize

De av dere som benytter dere av SOLIDWORKS Visualize kan glede dere over at det i 2019 versjonen vil være støtte for en ny AI teknologi fra nVIDIA. Dette betyr at Visualize nå kan benytte maskinlæring over tid (kunstig intelligens) for å analysere scenen, finne og fjerne uønsket støy.

Dette er områder som man kan se på bildet under, og som vanligvis tar uhorvelig lang tid å vente på at skal bli ferdig. Dette vil kunne gi en drastisk forbedring på hele 10X med tanke på rendering hastighet.
sneak_peak_solidworks_2019 (8)
sneak_peak_solidworks_2019 (9)

 

3D Texturized Body

Dette er en ny funksjon som vil la deg lage 3d mesh geometri av soliden basert på mønsteret i en appearance. Dette fungerer på den måten at jo lysere fargen i mønsteret er, jo mer vil den trekkes ut (offset) fra den opprinnelige flaten. Brukeren vil selvfølgelig også få full kontroll til å justere dette manuelt om ønskelig. Dette vil være en superrask måte å prege en overflate i motsetning til å modellere dette manuelt.
sneak_peak_solidworks_2019 (10)
sneak_peak_solidworks_2019 (11)

 

Partial Chamfer / Fillet

En ny funksjon i Chamfer/Fillet verktøyet vil kunne gi oss mulighet til å kontrollere hvor langt en Chamfer eller Fillet skal gå langs en kant (når stoppe og starte). Dette vil gi oss mye mer kontroll over denne typen geometri enn det vi har i dag.
sneak_peak_solidworks_2019 (12)

 

Touch mode

I SOLIDWORKS 2018 ble Touch Mode introdusert. Dette er verktøy for å kunne benytte touch skjermer sammen med SOLIDWORKS. I neste års versjon blir det satset videre på dette området, noe som betyr:

Støtte for Microsoft Surface Dial for å panorere, zoome og rotere. Kan benyttes sammen med hvilket som helst Microsoft Surface enhet

sneak_peak_solidworks_2019 (14)

 

Konvertere håndskisse til spline

Frihåndstegning med stylus vil i 2019 versjonen kunne konverteres direkte til splines. Dette vil være en flott tidsbesparer på veien fra idé til produkt.
sneak_peak_solidworks_2019 (15)
sneak_peak_solidworks_2019 (16)

 

Konvertere håndskisse til slot

Tegner vi en håndskisse i form av en slot, vil SOLIDWORKS automatisk gjenkjenne dette og konvertere den.
sneak_peak_solidworks_2019 (17)

 

3D Notater

En annen flott nyhet det jobbes med er å kunne legge 3D notater direkte inn på CAD modellen. Flott om man for eksempel trenger å lage notater eller gi tilbakemeldinger.
sneak_peak_solidworks_2019 (19)

 

Virtual Reality (VR) støtte

VR har kommet for bli, og det meldes om full VR støtte i neste års versjon av SOLIDWORKS eDrawings.
sneak_peak_solidworks_2019 (20)

 

Topology Study

Topologi studier ble introdusert i 2018 versjonen, du kan lese mer om det her. I 2019 så vil disse studiene utvikles videre. Noe av det som nevnes er mulighet for å legge inn betingelse for maks spenning/sikkerhetsfaktor.
sneak_peak_solidworks_2019 (22)
Vi vil også kunne legge inn betingelser med tanke på egenfrekvens (slik vi kjenner fra optimaliseringsstudier fra tidligere).
sneak_peak_solidworks_2019 (23)

 

Mesh Slicing

Mulighet for å snitte opp polygonmodeller (typisk geometri fra 3D skanning, Topologi studier etc.) og på den måten hente ut skisser av tverrsnittet som editeres og benyttes for videre modellering.
sneak_peak_solidworks_2019 (24)

 

Group Mates by Status

En ny funksjon for mater i sammenstillinger vil gi oss mulighet til å gruppere mater etter status: errors, suppressed, inactive, solved eller over-Defined. Dette gjør at vi enkelt kan sortere matene vår for å finne det vi er ute etter.
sneak_peak_solidworks_2019 (25)

 

Component Preview

Det kommer også forbedringer i Component preview vinduet som gjør at vi vil få mulighet til å inkludere flere komponenter samtidig. Det betyr at vi da for eksempel kan mate sammen komponenter direkte her. Det vil også bli mulig å synkronisere viewene mot hverandre slik at de roterer samtidig.
sneak_peak_solidworks_2019 (26)

 

Lås rotasjon automatisk for Toolbox komponenter

Det vil komme et nytt valg i system options som gjør at rotasjonen av toolbox komponenter låses automatisk ved bruk av concentric mates. Dette gjør at vi slipper å legge inn en ekstra parallel mate for hver komponent for å unngå at de kan rotere/få den fullt definert.

sneak_peak_solidworks_2019 (27)

 

Massiv Defeature av sammenstillinger

Det vil bli utvidete muligheter for forenkling av sammenstillinger.
Man velger rett og slett hvilke komponenter som skal utelates/forenkles, som standard vil diss komponentene bli erstattet med en boks som man kan se på bildet under, men man kan også velge å inkludere mer av den opprinnelige formen til geometrien dersom det er ønskelig.

Flott for å utelate detaljer man ikke ønsker å dele, lage arrangement tegninger eller for å forenkle modellen for bruk i en større sammenstilling. Man vil også få mulighet til å linke Defeature modellen til originalen slik at eventuelle fremtidige endringer vil bli oppdatert.

sneak_peak_solidworks_2019 (28)

Det altså masse spennende og flott å glede seg til i den kommende versjonen av SOLIDWORKS.