Har du uheldigvis slått av flatpattern og får ikke brettet ut delen? – Slik løser du dette

Fra tid til annen opplever vi at kunder har litt problemer med tynnplatedeler (Sheet Metal) og tegning. Eksempelvis kan det være ønskelig å sette inn en «Flat Pattern» -visning av delen på tegning, men opplever at delen likevel kommer sammenbrettet.Se bildet til venstre nedenfor:

a1     a2

I dette tilfellet vises det tilsynelatende feil på forhåndsvisningen av «Flat Pattern» ettersom denne helt klart ikke er brettet ut. Vi opplever heller ingen endring når vi prøver å bytte konfigurasjon manuelt fra fanen til venstre.

Feilen som forårsaker dette skyldes at brukeren uheldigvis og uten å være klar over det har slått av (supressed) «Flat-Pattern2»-featuren som ligger i en egen mappe nederst i historietreet. (Se bilde nr.2 ovenfor) Vi ser også at modellen som vises på skjermen er i en egen underkonfigurasjon («DefaultSM-FLAT-PATTERN[Part ]»). Denne konfigurasjonen blir automatisk opprettet første gang vi setter delen inn på en tegning, og det er denne underkonfigurasjonen som er ringet rundt i bildet ovenfor nede til høyre på det første bildet.

For å løse problemet aktiver og/eller deaktiver den siste featuren slik at de to konfigurasjonene på parten stemmer med bildene nedenfor:

a4     a4

Resultatet er også nå riktig når vi igjen prøver å sette inn en utbrettet del av parten (Flat Pattern) på tegning:

a5

Til slutt: Vær oppmerksom på at dette problemet også kan oppstå i motsatt tilfelle, hvor man sliter med å få brettet sammen istedenfor å flate den ut. Prosessen med å sjekke aktive og deaktiverte features for de to konfigurasjonene er likevel den samme.