Tips & Tricks: Lag din egen Julesukkerstang med SOLIDWORKS

I årets siste bloggpost skal vi bruke Sweep for å gi deg litt julestemning. Vi bruker Sweep for å lage hovedformen til sukkerstangen og to Dome features skal legges til for å avrunde endene på hovedformen.

For å splitte face’ene slik at vi kan legge på stripemønsteret, skal vi bruke en Split Line, som vi lager med en sketch med et lineært mønster.

  • Først lager du en sketch i Front Plane og tegner en linje som henger sammen med en sirkelkurve. Siden denne modellen er nokså enkel med et fåtall features, spller det ingen rolle hvilke dimensjoner du gir linjen.
  • Bruk Sweep for å lage en Solid. For sweepprofilen velger du «Circular Profile» og legger inn en diameter som passer til proporsjonene til den opprinnelige sketchen.
  • Lag en sketch på samme plan som den opprinnelige sketchen – og tegn en halvsirkel. Denne skal brukes for den Dome featuren som skal legges til på hver av endeflatene i sweep’en.
  • På samme plan som tidligere brukt for Sketcher, lag en ny sketch (høyre). Begynn med å tegne to stiplede linjer som står normalt på hverandre, og så en ny heltrukken linje som i 45 grader, som går utenfor omrisset til modellen. Så bruker du et Linear Sketch Pattern for å lage et mønster av sketchen. Dette mønsteret skal vi siden bruke til å splitte opp formen. Bruk en Split Line og velg sketchen med mønsteret slik at formen blir splittet opp.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Legg til en rød Appearance på den ene Face’n og en hvit Appearance på den andre – slik at det blir et stripete mønster.

Vi ønsker deg en riktig god jul!