Tips & Tricks: Marker/velg og søk i SOLIDWORKS

Helena Eidgarde

 

Helena Eidgärde
Technical Consultant

 

Du kjenner vel til at det finnes mange gode verktøy i SOLIDWORKS som forenker din jobb når det gjelder å markere og velge komponenter?

 

Verktøyet ”Select” gir deg mange ulike alternativ. For eksempel kan man velge noe ”by size” eller ”select mated to” som gir deg en god oversikt over hva som er matet til den valgte komponenten.

Klikk på komponenten du vil ha informasjon om og de komponentene som den sitter sammen med markeres på den måten i grafikken og i featuretreet.

Et annet godt verktøy for å raskt gjemme komponenter i grafikkvinduet er å holde inne TAB-tasten og føre markøren over de komponentene man vil gjemme. For å få dem frem igjen senere bruker du kombinasjonen ”Shift + TAB” og fører markøren over de områdene der du vet at de gjemte komponentene ligger – de kommer da til å bli synlige igjen. Men om du er usikker på om alle de gjemte komponentene har blitt vist eller om du vil se de som fortsatt er gjemt, kan du bruke kommandoen ”Show Hidden Components” som lar deg vekselvis se det som er skjult og det som er synlig. Selvsagt kan også i Featuretreet se hvilke komponenter som er gjemte, siden ikonene for disse komponentene er hvite/gjennomsiktige.

Skulle uhellet være ute og du har klikket på en rekke med komponenter men ved en feil klikket i grafikkområdet slik at komponentene ikke lengre er valgt, så finnes det også en løsning for det. Høyreklikk i grafikkvinduet og velg verktøyet ”Previous Selection” og du får tilbake din tidligere markering.

Et annet anvendelig verktøy som ikke har med markering/valg å gjøre er søkefunksjonen i SOLIDWORKS. Hvor mange ganger har du lett etter en viss kommando?

Bruk søkefunksjonen som du finner i øvre høyre hjørne inne i SOLIDWORKS.

Sørg for at innstillingen står på ”Commands”, søk på kommandoen du leter etter, og ved å klikke på øyeikonet får du hjelp til å se hvilken meny kommandoen ligger i – alternativt kan du klikke på det lille ikonet for å starte kommandoen med en gang.

Om det er en kommando du savner i din meny så kan du dra og slippe kommandoen direkte fra søkedialogen til der du vil den skal ligge.

Huske: Akkurat nå kan du få en gratis oppgradering til en større 3D CAD pakke når du investerer i SOLIDWORKS.

Les mer om tilbuder