Møt Metal X – Metall 3D-printing fra Markforged

Markforged annonserte i år en helt ny innovativ teknologi for produksjon i metall – Atomic Diffusion Additive Manufacturing (ADAM), sammen med den første 3D-printeren som tar i bruk teknologien. Markforged har allerede gjort stor suksess med sin teknologi for bruk av karbonfiber i 3D-printing, og sikter nå på nye markeder med sin løsning for rask produksjon av deler i solid metall.

CEO for Markforged Greg Mark forteller: «Frem til i dag har metall 3D-printere vært store maskiner i mangemilionersklassen som fyller et helt rom, med introduksjonen av MetalX har produksjon i metall blitt mer tilgjengelig enn noen gang. Metall 3D-printing handler ikke bare om å printe ut ferdige metalldeler, men også om muligheten for å kunne lagde sprøytestøpte deler fra en 3D-printet metallform i løpet av dager, istedet for måneder.»

Ikke bare kan MetalX lage robuste deler langt billigere en tradisjonelle produksjonsmetoder, men teknologien bak MetalX gjør det også mulig å lage utforminger og geometrier som selv andre 3D-printere ikke kan matche. Dette åpner muligheter for produksjon av lettere deler, med helt ny funksjonalitet.

 

Atomic Diffusion Additive Manufacturing

metalx_03ADAM-teknologien produserer nøyaktige deler i en rekke metaller brukt for produktutvikling. Delene blir printet lag-for-lag ved å bruke plast som et bindemiddel for metallpulver. Etter utskriften blir plasten fjernet, og delen sintret til solid metall. Ved å sintre hele delen på én gang vil metallkrystallene med ADAM-teknologien gå gjennom printlagene, og dermed elliminere svakheten mellom lagene som mange print-teknologier har.

Ved lansering hadde Metal X støtte for high-end materialer i rustfritt stål som 17-4 og 303. Flere materialer er under utvikling og vil bli tilgjengelige i løpet av året, blant annet verktøystål til bruk for sprøytestøp.

Metal X er bygd videre på innovasjonene fra korbonfiberprinteren Mark X, og tilbyr med det en platform for additiv produksjon av presise og solide metalldeler i industristandard på overaskende lite areal. Maskinvaren, programvaren og de forskjellige materialene jobber sømløst sammen for å gi en intuitiv og enkel brukeropplevelse.

Les mer om Markforged Metal X