Nordisk gjennombrudd for 3D-printing i metall

3D MetPrint AB er den første Skandinaviske bedriften som investerer i en 3D metallprinter fra PLM Group og 3D Systems. Den nylig etablerte Svenske konsulent- og servicebedriften for additiv produksjon i metall vil betydelig forbedre nordiske bedrifters tilgang til å utnytte den banebrytende teknologien.

Oppstartsbedriften 3D MetPrint AB i den svenske byen Älmhult har investert i en avansert 3D Systems ProX 300 3D metallprinter fra PLM Group. Målet er å gi skandinaviske og baltiske bedrifter enkel tilgang til å utvikle og bruke 3D-printede metalldeler i både deres produksjon og produksjonsprosesser.

Ved å bruke 3D MetPrints nye metallprinter og ekspertise kan nordiske firmaer raskt utvikle og produsere bedre og mer innovative produkter med kompleks 3D-geometri og struktur. Dette er ofte produkter som tidligere har vært umulige, eller veldig utfordrende og dyre å produsere gjennom tradisjonelt produksjonsutstyr.

3d-print i metall

3D MetPrint AB har utviklet sin forretningsplan i nært samarbeid med PLM Group, noe som gir kunder tilgang til både PLM Groups og 3D Systems ekspertise innen additiv produksjon.

«Sammen gir vi kunder tilgang til 3D MetPrints erfaring med å løse praktiske produksjonsutfordringer, kombinert med PLM Groups og 3D Systems ekspertise innen additiv produksjon.» Sier Business Development Manager for Additive Manufacturing and 3D-printing i PLM Group, Tawfiq Shams.

 Isbryter for 3D-metallprint

Development Manager for Additive Manufacturing and 3D-printing i PLM Group, Tawfiq Shams

Tawfiq Shams forklarer: «Bruken av 3D-printing i metall er allerede godt utbredt i større industrielle land som USA og Tyskland, men aksepten for teknologien har latt vente på seg i de nordiske landene. Nå ser vi en raskt voksende interesse for teknologien blant nordiske firmaer,» påpeker han og tilføyer:

«Sammen med 3D MetPrint har vi utviklet en mulighet for bedrifter til å teste og ta i bruk fordelene ved additiv produksjon i sine prosesser. Ved å gi enkel tilgang til teknologien har vi gitt bedrifter en unik mulighet til å lære om fordelene, da additiv produksjon læres best gjennom prøv og feil -metoden. Du må jobbe med teknologien for å være i stand til å utnytte fordelene ved den. Vi kan også bistå med forberedelsen av kundecaser til beslutningsprosessen for de som planlegger å investere i additiv produksjon.»

 3D-printing i metall skaper nye muligheter

CEO 3D metPrint AB Erling SvenssonCEO Erling Svensson, 3D metPrint AB sier: «Additiv produksjon står for et paradigmeskifte i produksjonen av metalldeler. Teknologien gjør det mulig å produsere nye type produkter med innovative former og funksjoner, så vel som erstatte mange av produksjonsoppgavene som i dag blir gjort av konvensjonelle maskiner.»

Han legger til at strømforbruket for 3D-printing i metall kan spare opp til 90% av strømkostnadene sammenlignet med tradisjonelle produksjonsprosesser, noe som gjør den langt mer miljøvennlig:

«Alt i alt vil bedrifter som forstår hvordan de kan utnytte additiv produksjon få et betydelig kompetitivt fortrinn over konkurrenter som utelukkende produserer sine produkter gjennom tradisjonelle produksjonsprosesser.»

Gagner alle typer industrier

Med den nye metallprinteren vil 3D Metprint AB printe ut deler og sammenstillinger basert på STL-filer, som kundene enkelt kan generere fra sine 3D CAD-modeller.

3D-CAD modellDet vil være mulig å produsere deler som måler opp til 250 x 250 x 330 mm. I første omgang sikter bedriften på å produsere deler i verktøystål, aluminium og rustfritt stål.

Erling Svensson forventer at verktøy for bearbeiding av tynnplate og former for sprøytestøp i plast vil være blant de første produktene produsert av 3D MetPrint. Samtidig understreker han at de er helt åpne for å samarbeide med alle typer bedrifter som trenger 3D-printede deler i metall.


Kontakt oss for mer informasjon