Nye muligheter med Wrap i SOLIDWORKS 2017

Jon Anders Østerud

 

Av Jon Anders Østerud
21.11.2016

 

Wrap er en funksjon for å brette geometri utover flater i SOLIDWORKS. Enten i form av en boss, et kutt eller en oppdeling av flater. Dette er også en funksjon som fungerer fint både på flatemodeller og solidmodeller.

I tidligere versjoner har det vært enkelte begrensninger i denne funksjonen som har gjort den vanskelig å bruke når vi jobber med dobbeltkrumme flater eller har mer enn én flate vi ønsker å brette utover. La oss se hvor enkelt dette nå er med den forbedrede utgaven av Wrap i 2017.

Nye muligheter

Vi kan med glede nå fortelle at begrensningene som tidligere nevnt, ikke lenger eksisterer i SOLIDWORKS 2017. Vi kan nå brette geometri utover alle flater, og det er i tillegg mulig å brette utover mer enn én flate samtidig. La oss ta et eksempel.

Wrap3

 

Som vi ser av bildet over er dette delen jeg ønsker å brette logoen utover. Dette er hverken en sylindrisk eller en kon flate.

Wrap4

 

Vi har de samme alternativene som tidligere (Emboss, deboss, scribe) men vi har nå fått et nytt valg nemlig Wrap metode. Valget kan enten være en analytisk metode, dvs. flater som kan beskrives ved hjelp av former (sylinder, kjegle, etc.) eller en type spline surface. Dette brukes for flater som ikke kan beskrives ved hjelp av former, typisk dobbeltkrumme flater. Det er det siste valget vi må benytte i dette tilfellet. Av bildet ser vi og at jeg har valgt to flater som logoen skal brettes over.

Wrap6

 

I det jeg bekrefter funksjonen vil logoen brettes rundt midtpunktet til skissen. Jeg kan enkelt justere både størrelse og posisjon i etterkant med Instant3D.

Som dere ser er dette en relativt stor oppgradering av Wrap. Å gjøre denne samme prosessen i tidligere versjoner krevde mye tid og vanskelige workarounds. I 2017-versjonen gjøres komplekse designoperasjoner som dette på sekunder.

 

Les også mitt innlegg om den nye Magnetic Mates funksjonen i SOLIDWORKS 2017