Nyheter i SOLIDWORKS 2018 – Magnetic Mates

Jon anders Østerud
 
Av Jon Anders Østerud
08.11.2017

 
What’s New 2018 bloggserien vår fortsetter i dag med å se på nyheter i Magnetic Mates. Dette er et verktøy som ble lansert til fjorårets versjon og det er kommet flere forbedringer i år som gjør dette verktøyet enda mer effektivt.

For de av dere som ikke fikk med dere denne nyheten i 2017 versjonen så gjør altså magnetic mates det mulig å mate komponenter sammen med ett klikk og uten å gå via matefunksjonen. Mer informasjon om dette verktøyet kan man finne i What’s New 2017 PDF dokumentet.

solidworks2018_magnetic_mates01I årets versjon er det kommet støtte for flere gulv-plan. Bare aktiver det planet du ønsker å jobbe på og nye komponenter vi setter inn som er konfigurert for magnetic mates vil automatisk plasseres på dette planet. Man kan kun ha ett plan aktivt om gangen.

At det går an å låse magnetic mates er ikke nytt, men nå er det kommet en fin snarvei som dukker opp så fort vi plasserer en komponent. Dette er mye enklere enn å måtte finne en mate i historietreet og låse maten her.

solidworks2018_magnetic_mates02 lock mate

Det er nye tastatursnarveier for å bla gjennom de mulige koblingspunktene når vi plasserer en modell med magnetic mate valg. De forhåndsdefinerte tastene er slash- og Å-tasten. Slash for å gå gjennom mate valgene på den statiske delen og Å for å gå gjennom mate valgene på den bevegelige delen. Disse snarveiene er mulig å omdefinere til det dere selv ønsker via Customize menyen.

solidworks2018_magnetic_mates03 customize

En god funksjon som ble introdusert i fjor har blitt forbedret i år, og gjør mating i sammenstillinger raskere enn noen gang i SOLIDWORKS 2018.