Nyheter i SOLIDWORKS 2018 – Smart Exploded lines

Stian Mork
 
Av Stian Mork
15.01.2018

Exploded views er et flott verktøy for å vise oppbyggingen av sammenstillinger i SOLIDWORKS.
solidworks exploded lines01

 

For å legge inn eksplosjonslinjer i Exploded views benytter vi verktøyet Exploded lines. Det å legge inn eksplosjonslinjer har alltid vært en noe tidkrevende prosess i SOLIDWORKS da vi har manuelt måttet gå inn å plukke komponentene for å styre retningene for hvor linjene kal gå.

Vel… den tiden er over, for med SOLIDWORKS 2018 så introduseres Smart Exploded lines. Dette verktøyet gjør at SOLIDWORKS automatisk trekker opp eksplosjonslinjene for oss, noe som sparer oss for en masse tid og jobb.

Du finner Smart Exploded lines ved å høyreklikke på Exploded konfigurasjonen:
solidworks exploded lines02

 

SOLIDWORKS vil da trekke opp eksplosjonslinjene automatisk. Man kan fritt endre rekkefølgen på komponentene i tillegg til referansepunkter som: Senter av Bounding box, komponentens origo eller et valgfritt punkt.
solidworks exploded lines03

 

I tilfeller hvor vi har flere identiske komponenter har vi også mulighet til å trykke på Apply to all components instances etter en endring slik at vi slipper å gjøre operasjonen flere ganger.
solidworks exploded lines04

 

Dersom vi gjør en endring på modellen i etterkant vil selvfølgelig også eksplosjonslinjene oppdatere seg (slik som alt annet i SOLIDWORKS).

Så, vil tro at du som meg er enig i at Smart Exploded Lines er en flott tidsbesparer i SOLIDWORKS 2018 som det kan være verdt å merke seg.