Nyheter i SOLIDWORKS 2018 – Treehouse

Jon Anders
 
Av Jon Anders Østerud
13.11.2017

SOLIDWORKS Treehouse 2018 er fortsatt et kraftig program for å lage nye samt vedlikeholde eksisterende sammenstillingsstrukturer. Årets utgave har som vanlig flere nyheter som gjør bruken enklere. La oss sammen ta en titt på det som er nytt i årets utgave.

Som dere kanskje vet så er det fjerde utgaven av SOLIDWORKS Treehouse som nå kommer med 2018 utgaven. Selve konseptet stammer fra helt tilbake til 2009, men vi fikk den første versjonen inkludert med SOLIDWORKS installasjonen i 2015. Vi har et eldre innlegg som forklarer litt mer om hvordan du finner det og setter opp.

Zoom to Area

Nyhetene i år er for det først muligheten til å bruke verktøyet «Zoom to Area». Dette er et verktøy vi også kjenner fra SOLIDWORKS og lar oss fokusere på begrensede områder av strukturen om gangen. Det lar oss også lettere navigere større strukturer som vanligvis ville vært for store for skjermen.

solidworks2018_treehouse01

Custom Properties

Å styre Custom Properties fra Treehouse har lenge vært en flott måte å jobbe på. En stor nyhet i år som gjør dette arbeidet mye enklere er muligheten for å vise strukturen i tabellformat. Utseende på tabellen kan lett manipuleres ved å klikke og dra og slippe kolonnene der vi ønsker dem. Informasjonen i tabellen kan raskt endres ved å dobbeltklikke i en celle, og alt vi gjør i tabellen blir reflektert i strukturvisningen.

solidworks2018_treehouse02

Skrive ut strukturene

Muligheter for å skrive ut strukturene våre kom i fjorårets versjon. I år er utskrift ytterligere forbedret med nye verktøy. Vi har nå to nye valg, «Print Display» som lar oss få opp printer dialogen og blant annet velge printer. I tillegg har vi fått «Print Preview» som lar oss se hvilket resultat vi kan forvente oss før vi skriver ut.

solidworks2018_treehouse03

 

Helt til slutt skal vi og nevne at vi nå kan skjule komponenter som er midlertidig slettet (suppressed) i SOLIDWORKS. Dette er et valg vi finner under options.

solidworks2018_treehouse04