Nyheter SOLIDWORKS 2018 – Velkomstvindu

Stian Mork
 
Av Stian Mork
18.01.2018

Det er mange nyheter for grensesnittet i årets versjon av SOLIDWORKS, og den første ser vi allerede når vi starter programmet ved at vi får presentert et velkomstvindu. På toppen av vinduet har vi 4 kategorier: Home, Recent, Learn og Alerts.

Home

Her finner vi en rekke nyttige linker. Vi kan for eksempel opprette nye parter, sammenstillinger eller tegninger som vi kjenner til fra før. Videre så har vi tilgang til de fem sist åpnede modellen og de fire sist brukte mappene. Under Resources så har vi tilgang til ressurser som tidligere var gjemt i Task Pane, som What’s New informasjon og link til MySolidWorks.
Vi finner også Quicktips nederst på vinduet, man kan bla gjennom disse ved å benytte pilene ute til høyre.
solidworks 2018 welcome02

Recent

Har her tilgang til de sist brukte filene (opptil 15 stk.), samt mappene disse befinner seg i (samme som du får opp dersom du trykker ‘R’ på tastaturet).
solidworks 2018 welcome03

Learn

I learn kategorien finner vi tidligere bortgjemte linker til Turtorials og eksempler, flott om man vil lære seg SOLIDWORKS eller om det er områder i programmet man er usikker på. Vi har også her tilgang til MySolidWorks Training (nettbaserte SOLIDWORKS kurs), i tillegg til at vi har en link direkte til sertifiseringssiden.

solidworks 2018 welcome04

Alerts

Under Alerts finner vi viktige nyheter og tekniske varsler, som for eksempel om en ny servicepack er ute.
solidworks 2018 welcome05
Man kan enkelt åpne velkomstvinduet etter at det er lukket ved å trykke på ikonet som ser ut som et hus, trykke Ctrl+F2 eller ved å trykke på ‘R’ tasten (Recent).
solidworks 2018 welcome06
Så den nye velkomstskjermen er et flott verktøy som hjelper oss å komme raskere i gang med det vi skal gjøre, holder oss oppdatert, samt gjør det enklere å finne det vi er ute etter.