Nyheter i SOLIDWORKS 2018 – Visualize

Stian Mork
 
Av Stian Mork
22.01.2018

SOLIDWORKS Visualize er et flott program for å lage renderinger av SOLIDWORKS modellene dine. Visualize finnes i 2 versjoner Standard (bilder) og Professional (bilder, videoer, VR etc.).

De av dere som har SOLIDWORKS Professional eller høyere har faktisk også rett på en versjon av Visualize standard, du finner mer informasjon om hvordan du skaffer serienummeret i dette blogginnlegget.

Det finnes også et webinar av Mattias Robertsson (Technical Manager SOLIDWORKS) hvor han forteller litt mer inngående om hva SOLIDWORKS Visualize er og hvilke muligheter som finnes. Du finner dette webinaret blant våre tilgjengelige webinarer.

Når det gjelder 2018 versjonen av Visualize så har det kommet en rekke spennende nyheter. Det har blant annet blitt fokusert mye på å få mer av brukergrensesnittet/funksjonaliteten fra SOLIDWORKS inn i Visualize.

Import Settings

Vi har for eksempel fått et Import Settings vindu som dukker opp når vi åpner en SOLIDWORKS modell i programmet, her kan vi velge å importere ting som forhåndsdefinerte kameraer, Custom Views og lys fra SOLIDWORKS.
nyheter i solidworks visualize 2018 01

På denne måten slipper vi å bruke tid på å definere ting på nytt dersom det allerede er definert i modellen, dette er også fint dersom man foretrekker å gjøre mer av forarbeidet/oppsettet i SOLIDWORKS i stedet for Visualize.

Grensesnitt

Videre har vi også fått i en del funksjoner vi kjenner fra SOLIDWORKS, som:

Standard Views (for enkelt å kunne endre orientering av modellen)
nyheter i solidworks visualize 2018 02

 

Zoom to fit (for raskt å kunne Zoome hele modellen på skjermen)
nyheter i solidworks visualize 2018 03

 

For de av dere som liker å se litt lysere på ting så har vi nå i 2018 versjonen fått et lyst tema i tillegg til det tradisjonelle mørk temaet.
nyheter i solidworks visualize 2018 04
nyheter i solidworks visualize 2018 05

Area light

De av dere som har Visualize Professional vil også ha tilgang til en ny funksjon med navn Area Lights. Dette fungerer på den måten at vi plukker et punkt i geometrien som skal være referansepunktet for lyskilden vår. Lyskilden kan i tillegg til å være tradisjonelle directional eller spotlight også defineres som sfærer, plan, skiver eller rør. Det at vi kan legge inn forskjellige former på lyset gjøre det også mye enklere enn tidligere å få ut akkurat de refleksjonene/lyssettingen vi er ut etter.
nyheter i solidworks visualize 2018 06

Virtual reality

Den kanskje mest spennende nyheten i årets versjon er utvidet støtte for Virtual Reality.
nyheter i solidworks visualize 2018 07
I Visualize 2018 kan vi nå benytte 360 graders kamera for å rendere ut et enkelt, utbrettet sfærisk bilde. Dette bildet kan deretter benyttes sammen med et VR headset (alt fra HTC Vive til Google Cardboard).

En annen stilig nyhet er at vi som eneste leverandør på markedet tilbyr muligheten for å lage animasjoner for VR. Det vil si at man i full fotorealistisk VR kan animere ting som solstudier, fly through’s, exploded views osv.


Mer informasjon og eksempler på VR laget med Visualize 2018 finner du på solidworks-blog.

Så dette var noen av mange flotte nyheter i årets versjon av Visualize.