PLM Group blir forhandler av Markforged 3D-printere

PLM Group utvider sitt tilbud av 3D-printere gjennom en forhandleravtale for den raskt voksende amerikanske 3D-printleverandøren Markforged. Og med dette styrker nordens største SOLIDWORKS forhandler også sin posisjon som tilbyder av den mest avanserte 3D-printerteknologien på markedet.

Markforged er en av de fremste suksesshistoriene innen profesjonelle skrivebordsprintere den siste tiden. Bedriften har solgt sin «Mark Two» 3D-printer til ledende teknologiske bedrifter i mer enn 50 forskjellige land, og har en brukergruppe som inneholder alt fra motorsykkelracing i Sør-Afrika og maskinverksteder i USA, til forskningssentre og milliardindustrier over hele verden.

HenrikLPLM Group’s Product Sales Manager Henrik Larsen sier: «Vi studerte og testet maskinene til Markforged nøye før vi signerte avtalen. 3D-printerne fra Markforged er av meget høy profesjonell kvalitet, og komplementerer og styrker vårt eksisterende sortiment av 3D-printere som vi kan tilby til våre kunder.»

Antallet Markforged forhandlere verden over har mer enn doblet seg til 85 det siste året, og veksten i fortjenesten for 2016 er på hele 164% sammenlignet med i fjor. «Dette er bare begynnelsen for oss. Vi er i gang med å utvikle flere nye produkter som kommer på markedet i løpet av året.» sier Markforgeds grunnlegger og CEO, Greg Mark.

Unike materialer

Mark_TwoMarkforged sine 3D-printere er unike fordi de bruker en spesiell patentert teknologi som kalles «Continious Fiber Fillament» (CFF). Teknologien er kombineres med bedriftens egen programvare som automatisk analyserer det optimale fibermønsteret i 3D CAD-modellen, noe som sørger for maksimal styrke i de printede delene.

Dette muliggjør for eksempel veldig rask utskrift av produksjonsverktøy, installasjoner og spesialdeler som ville vært både dyrere og vanskeligere, kanskje til og med umulig, å lage med tradisjonelle produksjonsmetoder. 3D-printing sørger dermed for reduksjon i både kostnader og tidsbruk.

Det nyeste materialet fra Markforged er banebrytende lette komposittmaterialet Onyx, som i praksis er karbonfiberforsterket nylon. Dette materialet har en styrke og egenskaper som er sammenlignbare med aluminium. 3D-Printerne kan også skrive ut i karbonfiber, glassfiber, kevlar og et spesielt glassfibermateriale designet for å tåle store påkjenninger sammen med høye temperaturer.

 

Les mer om Markforged Mark Two

Goran

 

Gøran Jenssen
Manager of 3D Printing business, PLM Group
Phone +47 47 30 87 77