PLM Groups oppkjøp av Rand setter ny milepæl for innovasjon og bærekraftig produktutvikling

I dag, 22. mai, 2023 annonserer PLM Group oppkjøpet av Dassault Systèmes-forhandleren Rand, basert i Finland og Estland. Denne fusjonen vil sikre et bredere fotfeste innen avansert Simulation og moderne PLM-systemer, og sikre våre kunders fortsatte suksess gjennom en helhetlig tilnærming til produktutviklingsprosessen.

De nærmere 50 årene med delt erfaring mellom PLM Group og Rand gjør denne sammenslåingen et naturlig steg i riktig retning. Markedene i Norden og Baltikum sikres et utvidet og bærekraftig tilbud innen viktige forretningsområder, og dette oppkjøpet reflekterer PLM Groups dedikasjon til innovative teknologier og ønsket om å levere PLM, Simulation og CAD-løsninger på nye måter.

Videre vil dette også styrke tilbudet innen komplekse PLM-prosjekter, avanserte løsninger for Simulation og 3D-CAD, da det representerer en betydelig investering i PLM Group’s vekststrategi.

Lars Green, General Manager hos PLM Group, mener denne sammenslåeingen vil gi sikkerhet til begge firmaenes kundebaser på veien videre. Han sier:

«Denne fusjonen av våre to flotte bedrifter er en viktig del av vår visjon om å bli en ledende leverandør av programvare for ingeniørløsninger. Den bygger videre oppunder forpliktelsen vi har overfor våre kunders behov i Norden og i de Baltiske landene.»

Den kombinerte tekniske kompetansen til disse to bedriftene, de avanserte løsningene og de strømlinjeformede prosessene sikrer både eksisterende og nye kunder en stødig innovasjonspartner gjennom produktutviklingsprosessen.

For Managing Director i Rand Jari Suokas, var denne sammenslåingen et naturlig steg i riktig retning:

«Vi i Rand har vært en del av markedet i over 25 år, og vi mener at nå er det er perfekte tidspunktet for å ta neste skritt og slå oss sammen med PLM Group. Kunnskapen om CAD, avanserte løsninger for Simulation og PLM vi har i mellom våre to bedrifter vil føre til at våre kunder kan få et enda sterkere tilbud. Jeg er sikker på at vi sammen kan ha en positiv innvirkning på PLM-markedet i Norden og Baltikum, og sørge for at kundene våre oppnår enda mer suksess i fremtiden.»

PLM Group får enda flere kunnskapsrike spillere på laget, og en enda sterkere portefølje. De som kommer om bord har ekspertise i avanserte ingeniørløsninger slik som CATIA, SIMULIA, DELMIA og 3DEXPERIENCE. Dette vil, i et marked som stadig er i forandring, sørge for enda bredere teknisk kunnskap og sørge for at man kan imøtekomme kundenes behov.

I tiden fremover vil systemene og prosessene til PLM Group og Rand slås sammen. For å sikre fremtidig samarbeid og støtte til kundebasen, håper vi at du tar kontakt om du skulle ha noen spørsmål.

Jari Suokas i Rand mener denne fusjonen vil sikre kundene personlig oppfølging og support:

“Vi har alltid vært svært kundeorienterte i vår tilnærming, og strebet etter å hjelpe til med alle R&D-relaterte utfordringer. Vi kommer til å fortsette å utvikle denne tilnærmingen enda mer ved å slå oss sammen med PLM Group, og vi lover at nåværende og fremtidige kunder kommer til å enda bedre service og support.»

Om PLM Group 

Vår fanesak er å drive bedrifters innovasjon fremover. Vi gjør det ved å digitalisere hele verdikjeden til bedriften, der hele produktets livssyklus innpasses fra designfasen til etter produktet kommer ut på markedet. Vi er del av Pronect AB – en gruppe value-adding resellers, forent av ett formål: å drive innovasjon fremover i norden og baltikum.

PLM Group har samarbeidet med Dassault Systèmes SOLIDWORKS i over 25 år som en value-adding partner. Våre lokalkontorer i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland og Latvia tjener over 6000 bedriftskunder i flere bransjer.

Om Rand

Rand Finland Oy, Rand Simulation Oy og Rand Software OÜ er selskaper som spesialiserer seg i å levere programvareløsninger og tjenester innenfor computer-aided design (CAD) og Product Lifecycle Management (PLM). Selskapet er en underleverandør av high-end programvareløsninger fra Dassault Systèmes, inkludert programvareløsninger som CATIA, SIMULIA, DELMIA og 3DEXPERIENCE.