Remote solve for Flow Simulation

Kjører du CFD-analyser, så vet du godt at Flow Simulation er sulten på prosessorkraft. I tillegg så vet den å utnytte multi-threading til det fulle, og sørger effektivt for at du ikke får gjort så mye annet den dagen. Hvordan kan vi sørge for at vi kan bruke maskinen mens vi kjører en fargerik analyse? Vi ser nærmere på

  • Begrense løseren til å kjøre på noen prosessorer
  • Kjøre løsningen remote på en annen maskin

streamlines

flowRun

Åpner du opp Solve-dialogen så kan man her velge å kun benytte seg av et visst antall prosessorer (CPU(s)). Dette gjør at man f.eks kan jobbe ved siden av uten at maskinen fokuserer alle sine ressurser på analysen. Men hva gjør vi om vi har flere analyser vi ønsker å kjøre?

flowbatchrun

Hvis vi nå navigerer til Tools – Flow Simulation – Solve – Batch Run får vi opp følgende dialog. Her kan vi enkelt velge mellom alle de studier/prosjekter vi har definert og velge hvilke som skal legges inn i køen for å kjøres fortløpende. Øverst til høyre i denne dialogen kan vi også spesifisere om vi tillater kun ett eller to studier å kjøre samtidig. Dette forutsetter fortsatt at alle analysene kjøres på din egen maskin. Ønsker du at vifta på maskinen din skal holde kaffen varm, ja da har du funnet drømmeløsningen. Drikker du kun saft eller melk så kan vi med fordel la noen andre maskiner gjøre jobben. Ja du leste riktig, vi setter ut jobben!

flowbatchrun_remote

For den observante leser så lyste kanskje kolonneoverskriften «Run At» deg midt i fleisen med en styrke på 5.443×10^26 candelas. For de som ikke var like observante, så kan man i denne kolonnen velge å legge til andre maskiner som er tilgjengelig på ditt lokale nettverk. For at dette skal fungere så kreves følgende:

  • Maskinene kan snakke sammen på port 30950
  • Maskinen du ønsker å kjøre analysen på har SOLIDWORKS Flow Simulation installert

Mens analysen kjører så har man fortsatt full kontroll via egen maskin med live oppdatering som om man kjørte analysen lokalt. Endelig kan man dra skikkelig nytte av en pauseglad kollega. Kanskje han/hun på sikt kan få tittelen, Analysespesialist?