Kutt deg gjennom med Section View i SOLIDWORKS 2017

Stian Mork

 

Av Stian Mork
24.11.2016

Section View er et flott verktøy vi har i SOLIDWORKS for å kunne kutte oss gjennom modellene våre for på den måten å kunne få en visuell visning av den interne geometrien.

section view 1

I SOLIDWORKS 2015 introduserte vi Zonal section view, dette er en funksjon som enkelt lar oss plukke ut seksjoner/soner av geometrien ved bruk av referanseplan.

Måte dette fungerer på er at vi først legger inn referanseplanene vi ønsker å benytte under de forskjellige seksjons valgene.

section view 2

 

Basert på hvordan referanseplanene krysser hverandre, blir det generert forskjellige soner. Velg ønsket sone som vist på bildet under, det er også mulig å legge inn flere soner.

section view 3

 

Dette er en enkel og oversiktlig måte å hente ut akkurat det område man ønsker ved bruk av Section View.

Som en liten bonus kan det også nevnes at vi har valget Section by Component som lar oss velge komponenter i snitt seksjonen som vi ikke ønsker å inkludere. Dette gir en illustrativ visning av konstruksjonen.

section view 4-5

 

 

I SOLIDWORKS 2017 finner vi ytterligere forbedringer i Section View verktøyet med funksjonene Transparently Section Components. Dette er en funksjon som lar oss vise de seksjonene som vi har kappet bort fra modellen i en transparent tilstand. Vi kan med dette skape visninger som illustrere både eksterne og interne komponenter på en intuitiv måte.

section view 6section view 7

 

Velger man Include selected kan man manuelt velge hvilke komponenter som skal vises i transparent tilstand.

section view 8section view 9

 

Vi har også en slider for å styre gjennomsiktigheten av de valgte komponentene.

section view slider

 

 

Vi kan også benytte Transparently Section Component samme med Photoview 360 for å lage noen raffe renderinger av produktene våre.

section view 11

 

Les også om de nye mulighetene med Wrap i SOLIDWORKS 2017