Skap en innovativ virksomhet med vårt 3D økosystem

Et digitalisert samfunn som er vanskelig å navigere

I over et århundre har produksjonsbedrifter vært drevet av nye, produktrelaterte teknologiske fremsteg og optimalisering av produksjonslinjer. I et raskt tempo dukker nye prosessrelaterte teknologier opp og åpner nye veier for suksess. Samtidig betyr det at bedrifter går inn i nye områder som de ikke er vant til.

Flere studier fra IDC Nordic og PWC viser at de to største prioriteringene for produksjonsbedrifter er innovasjon og nærhet til kunden

De fleste bedrifter forstår at tilpasning og endring av forretningsmodeller er avgjørende for langsiktig suksess. Samtidig kan det være utfordrende å vurdere overfloden av digitaliseringsalternativer og tilgjengelige akronymer.

PLM Group tilbyr en omfattende produktportefølje for å digitalisere kundenes verdikjeder og gjøre dem innovative. 

Digitale tvillinger akselererer utviklingsprosesser

Alle produkter starter som en idé som igjen leder til et virtuellt og fysisk produkt – digitale tvillinger.

Våre løsninger for produktutvikling fra Dassault Systèmes SOLIDWORKS tilbyr verktøy for 3D-modellering, virtuell testing, datahåndtering og produksjon i ett sammenkoblet univers.

Alle nødvendige verktøy er integrert i et trygt digitalt miljø for samarbeid, design, sosialisering, skissing, simulering og skaping av fabrikklare instruksjoner for produksjon. Det er den ultimate spesialtilpassede verktøykassen.

Forretningsverdien til produksjonsbedrifter er forkortet utviklingsprosess og nye produkter raskere ut på markedet.

Digital kontinuitet – alle kan arbeide på produktdata i sanntid

Produksjonsbedrifter står overfor to store utfordringer: produktrelatert samarbeid med leverandører, og det å ikke ha nok tid til å fornye seg.

3DEXPERIENCE fra Dassault Systèmes er en SaaS-basert plattform som kobler sammen mennesker, idéer, produktdata og løsninger i et interaktivt miljø.

Alle (inkludert kunder og leverandører) som er involvert i innovasjonsprosjekter kan enkelt interagere med hverandre og komme med idéer, designe, simulere og levere nyskapende kundeopplevelser. 

Forretningsverdien til 3DEXPERIENCE for produksjonsbedrifter er økt samarbeid, forbedret utførelse og enda mer innovative produkter, som igjen hjelper bedrifter vokse og bli mer lønnsomme. 

Additiv produksjon – nye muligheter når virtuelle produkter blir fysiske

3D-printing er en produksjonsteknologi som skaper verdi i bedrifters interne og eksterne verdikjeder. Teknologien betyr nye komplekse designmuligheter, som også er en av de største fordelene med 3D-printteknologien.

Additiv produksjon bidrar til innovasjon av helt nye produkter og reduserer ledetider og kostnader i hele verdikjeden.

Forretningsverdien for produksjonsbedrifter er nye forretningsmuligheter og lavere produksjonskostnader. Vi veileder inkorporering av additiv produksjon ved å benytte vår bransjekunnskap – samlet fra kunder over hele den nordiske produksjonsindustrien. 

 

Innovasjon gir bærekraftige forretningsmodeller 

Innovasjon spenner fra forbedringer og tilpasning av eksisterende produkter, til helt nye tilbud og forretningsmodeller.

Et annet perspektiv på innovasjon er å dele det mellom intern og ekstern. Intern innovasjon omfatter organisasjonsstrukturen, interne prosesser og hvordan bedriften tjener penger. Med ekstern innovasjon menes utvikling av et produkt- og tjenestetilbud, og hvordan kunden opplever samspillet mellom bedriften og dens produkter.

Med våre tre tilbud – løsninger for produktutvikling, additiv produksjon og et digitalt 3D-økosystem med 3DEXPERIENCE-plattformen – kan produksjonsbedrifter skape bærekraftige forretningsmodeller.

Vil du vite mer? Kontakt oss