SOLIDWORKS Online lisensiering

En av de nye funksjonene som ble presentert i SOLIDWORKS 2018 var muligheten for online lisensering. Med andre ord – muligheten til å knytte en SOLIDWORKS-lisens til en bruker, i stedet for en spesifikk datamaskin.

Med dette til det ikke være nødvendig å frigi lisensen fra datamaskinen hver gang du kjøper en ny. Brukeren vil ikke lenger glemme å frigi lisensen fra den stasjonære datamaskinen på kontoret når han eller hun bestemmer seg for å arbeide hjemmefra. Online lisensiering gir brukere muligheten til å gå til mer eller mindre hvilken som helst datamaskin som kjører SOLIDWORKS, starte applikasjonen, logge på – og voilà! Lisensen blir overført til datamaskinen via internett.

Fra én til tre lisensalternativer

Dessverre kunngjorde SOLIDWORKS i fjor sommer at funksjonaliteten for online lisensiering vil bli avviklet 5. februar 2022. Dette betyr at den smidige måten å administrere en SOLIDWORKS-lisens på ikke lenger vil være mulig. Eller vil det? For de av dere som likte fordelene med online lisensiering, har jeg noen gode nyheter! Funksjonaliteten som fulgte med en online lisens har flyttet til en egen type lisens, og det betyr at det nå er tre forskjellige typer SOLIDWORKS-lisenser:

1. Nettverkslisenser

«SNL» der lisensene distribueres gjennom et lokalt nettverk, vanligvis kontornettverket.

2. Frittstående lisenser (StandAlone)

Lisensen er knyttet til en bestemt datamaskin ved hjelp av et serienummer. Dett er den du tidligere kunne konvertere til en online lisens.

3. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Dette er etterfølgeren til online lisensiering! Denne typen er en online lisens fra begynnelsen, men med noen ekstra fordeler. For eksempel gjøres nedlastning, installasjon og aktivering av SOLIDWORKS automatisk. Du trenger ikke lenger søke etter installasjonsfiler eller serienumre, navigering i flere installasjonsalternativer og så videre. Nå kan du klikke én gang for å starte installasjonen, og den tar seg av alt for deg.

En annen fordel, og denne er fenomenal etter min mening, er muligheten til å koble mer enn bare lisensen til brukeren din! «Okei, hva så?» tenker du kanskje. Konseptet er at SOLIDWORKS tenkte «Hmm…denne online lisenseringen er sikkert fin, men folk trenger mer enn bare SOLIDWORKS-lisensene for å gjøre jobben sin. De trenger kanskje tilgang til filene sine også når de bytter mellom datamaskiner. Hvordan kan vi hjelpe dem med mer enn bare lisensieringsutfordringene?». Og dette er nøyaktig hva de har gjort med 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS!

Mer enn enda et lisensieringsalternativ

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS er mye mer enn bare enda et lisensieringsalternativ. For eksempel kan du, i tillegg til lisensen, ta med deg CAD-data, dokumenter, bilder osv. når du bytter mellom forskjellige datamaskiner! Og dette er ikke bare grunnleggende skylagring som DropBox, OneDrive eller lignende. Det er et PDM-system i full skala som lar deg (hvis du vil!) administrere revisjoner av filene dine, deres modenhet (dvs. er filene godkjent eller fortsatt under arbeid?) og mer. Det jeg prøver å si er at denne gangen gikk SOLIDWORKS ekstra langt – de ga oss et helt nytt univers av muligheter, og vi i PLM Group vil gjerne veilede deg i hvordan du kan dra nytte av denne muligheten!

Ta kontakt med oss for å lære mer.


Jimmy Johansson
Platform Specialist – Sweden