Student Access: La studentene bruke SolidWorks også på egen PC

Denne guiden er skrevet for lærere/SolidWorks-ansvarlig på skolen/universitetet. Er du student og vil vite hvordan du kommer i gang? Se vår guide her. 

ProNor ønsker å gjøre det enkelt for studenter og elever å få tilgang til SolidWorks på sin egen PC. Student Access er et tilbud til studenter og elever som gir dem tilgang til SolidWorks på sin egen PC – I tillegg til den versjonen som skolen kjører på sin datalab. Vi har laget denne guiden for deg som er ansatt på en skole eller universitet, og som har aktiv vedlikeholdsavtale for SolidWorks hos ProNor.

Studenter som er tilknyttet en utdanningsinstitusjon og som har aktiv vedlikeholdsavtale med SolidWorks, kan installere en versjon av SolidWorks på sine egne PCer. Denne ordningen kalles SolidWorks Student Access og består av to produkter: Student Design Kit og Student Engineering Kit. Hva dere kan bruke hos dere, er avhengig av hvilken av de to Education-lisensene dere har;

Dersom skolen har SolidWorks Education Edition kan studentene installere versjonen SolidWorks Student Design Kit. Les mer her om hvordan denne versjonen installeres.

Har skolen SolidWorks Campus 500, kan studentene installere versjonen SolidWorks Engineering Kit. Les mer nedenfor om hvordan denne versjonen installeres.

Oppsummering: Du bruker akkurat samme filsett for skolens versjon (Education Edition) som den som installeres hos studentene – men det skal brukes to ulike lisensnumre. Skolens versjon er en nettverkslisens som bruker et lisensnummer som vanligvis ikke endrer seg fra år til år, mens studentenes versjon er en standalone-versjon med et eget lisensnummer som varer opptil ett år. ProNor distribuerer nye lisensnumre for Student Access til vår kontaktperson hos hver skole, vanligvis i mai hvert år.

  1. Sjekk om du har mottatt epost fra ProNor om lisensnummeret til Student Access. Har du ikke det, ta kontakt med oss.
  2. Logg inn på SolidWorks Customer Portal (kundeportalen) for å laste ned SolidWorks. Dersom du ikke har gjort dette før, se vår video som forklarer alle trinnene.
  3. Velg riktig versjon. versjonen du laster ned må minst være Service Pack 2 (SP02) – og altså hete f.eks SolidWorks 2012 SP02.  Velg gjerne nyeste versjon som ligger der – men husk at Education-versjonen ligger ett år bak kommersiell versjon. Den kommersielle versjonen slippes i oktober og denne kan ikke brukes av skolene før rundt mai året etter. Unngå beta- eller early visibility versjoner, disse er bare midlertidige.
  4. Last ned hele filsettet. Når du kjører SolidWorks Installation Manager, velg å laste ned filsettet uten å installere. På den måten får du hele installasjonsfilsettet lastet ned slik at det kan distribueres til studentene. Størrelsen på dette er ca. 6Gb.
  5. Gjør filsettet tilgjengelig for studentene (på  f.eks. skolens  nett eller DVD). Distribuer lisensnummeret. Det varer vanligvis ett år, eller til november året etter, avhengig av hva om kommer først.
  6. Henvis studentene til vår installasjonsguide Som du finner her. 
Dersom du har spørsmål om noe av dette, ta gjerne kontakt med ProNor support på tlf. 63 94 20 20, support@pronor.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *