Nyheter i SOLIDWORKS 2018

Johan Rosenqvist
 
Av Johan Rosenqvist
25.09.2017

 
Min favorittid på året er her! Betaversjonen av SOLIDWORKS 2018 har allerede vært tilgjengelig en stund, og vi nærmer oss den offisielle releasen av den nye versjonen med stormskritt! Også i år har utviklingsteamet i SOLIDWORKS gjort en fantastisk jobb.

SOLIDWORKS har siden starten i 1995 vært en pioner innen 3D CAD industrien og fortsetter å ligge i spissen for utviklingen. I år ligger fokuset på å skape en effektiv arbeidsflyt for å virkelig effektivisere «Design to manufacturing»-prosessen.

Her er mine personlige favoritter blant årets nyheter:

SOLIDWORKS CAM – Fullt integrert CNC programmering
Nå finnes kunnskapsbasert CNC programmering lett tilgjengelig direkte i SOLIDWORKS. Generering av verktøysbaner går raskt med automatisk featuregjenkjenning og med full assosiativitet til 3D-modellen håndteres designendringer enkelt.

SOLIDWORKS PDM – Å utforske nye konsepter har aldri vært enklere
Med den nye Branch og Merge-funksjonen er det enkelt å bruke et eksisterende design som et utgangspunkt for designendringer. Branch-filen er til å begynne med identisk med kildefilen, men når filen er forandret og du har bestemt deg for et foretrukket design kan filene lett slåes sammen igjen (Merge). SOLIDWORKS PDM kjenner igjen kildefilen og slår de to versjonene sammen som en ny versjon, selv om kildefilen har byttet navn eller blitt flyttet.

SOLIDWORKS Simulation – avansert geometrioptimalisering for alle
Hvilke del av min modell tar opp mest last? Kan vi fjerne materiale, og i så fall hvor? Disse spørsmålene er lettere å svare på når du tar i bruk den nye geometrioptimaliseringen i SOLIDWORKS Simulation. Med den verdifulle innsikten fra resultatene er det lett å vite hvordan utformingen kan endres for å effektiv støtte den endelige bruken.

3D Interconnect – sammarbeid på et helt nytt nivå
3D Interconnect støtter nå nøytrale filformater som STEP, IGES og ACIS. Samarbeidet blir sømløst, ingen konvertering er nødvendig og når det skjer endringer i kildefilen er det enkelt å oppdatere i SOLIDWORKS. Som om ikke det var nok så kan nå Custom Properties overføres til SOLIDWORKS fra både nøytrale filformater og tredjeparts CAD-filer.

SOLIDWORKS MBD – alt du trenger for å gå papirløst
SOLIDWORKS tilbyr et komplett verktøy for å la 3D-modellen snakke for seg selv. Å definere dimensjoner og geometriske toleranser direkte på 3D-modellen er enklere enn noen gang. Å dele modeller med Product Manufacturing Information (PMI) kan gjøres på mange måter. eDrawings lar nå brukeren se en 3D-visning for alle konfigurasjoner, og de nye 3D PDF-malene gir et enda mer profesjonellt utseende. Eller hvorfor ikke lagre modellen som en STEP 242 med PMI inkludert.

SOLIDWORKS Touch mode – det beste brukegrensesnittet ble akkurat enda bedre
En dedikert interaksjonsmodus gjør arbeidet med SOLIDWORKS på touchenheter like intuitivt og enkelt som på en datamaskin. Den nye Sketch Ink-funksjonen gjør SOLIDWORKS til den perfekte fusjonen mellom tegneblokk og designverktøy.

Som vanlig gjør vi i PLM Group det meste ut av den nyeste utgivelsen. Glem ikke å registrere deg til vår lansering, What’s New 2018, hvor du får fullt innsyn i de nye funksjonene. Har du ikke mulighet til å komme? Ingen fare, vi livestreamer hele arrangementet i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Vi ses på lanseringen!

Meld deg på What’s New 2018