CATIA

CATIA er en av de kraftigste programvarene innen 3D-modellering. Programvarens funksjoner innen Advanced Surface Modelling og håndtering av store sammenstillinger kan ikke sammenlignes med noe annet på markedet. Dette er en skalerbar løsning for bedrifter som skaper avanserte produkter og må lage komplekse design.

Den kraftigste kjernen

CATIA har en ekstremt avansert 3D-kjerne.

Dette betyr i praksis at du kan håndtere sammenstillinger av millioner av deler, veksle mellom å designe små og store deler og designe akkurat det du vil – fra mikrober til byer.

CATIA er industriorientert, som betyr at du vil finne et dedikert sett med applikasjoner liggende inne i programvaren ut i fra hvilken bransje du jobber i.

1 M

Designere og ingeniører bruker CATIA

500

Partner Solutions utvider CATIAs funksjonalitet

40

CATIA støtter 40 ulike filformater

85 %

av de ledende firmaene innen fly- og romfartsbransjen bruker CATIA

Økt produktivitet i skyen

CATIAs omfattende designfunksjoner lar deg skape 3D-modeller og detaljerte tegninger av komplekse deler og sammenstillinger – direkte i skyen.

De kraftige verktøyene for simulering og analyse betyr at du kan sikre at produktet ditt når opp til kravene for ytelse og sikkerhet før du sender det til produksjon. Dette sparer deg og din bedrift både tid og penger.

Allsidighet uten endestykke

Computer-Aided Three-Dimensional Interactive Application er et verdifullt verktøy i flere ulike bransjer. Muligheten til parametrisk modellering gjør det mulig for designere og ingeniører å endre sine design og tilpasse strukturell ytelse raskt og enkelt.

Pålitelige CATIA lar deg skalere og administrere dine design, og allsidigheten sammen med de avanserte funksjonene sørger for at programvaren er en favoritt i flere ulike bransjer.

Her er noen grunner til at CATIA er nyttig i de ulike bransjene:

 • Luftfart og forsvar: CATIA brukes i stor grad til å designe komplekse luftfartskomponenter og systemer. Avanserte funksjoner slik som parametrisk modellering, kinematisk analyse og finite element analysis gjør programvaren velegnet for å designe komplekse luftfartøy, satelitter og missiler.
 • Bilbransjen: Denne bransjen lener seg tungt på CATIA grunnet funksjonene innen produktdesign, modellering og simulering. Programvarens avanserte overflatefunksjoner sørger for at designere kan skape komplekse, aerodynamiske former som forbedrer forbruket av drivstoff og optimaliserer ytelse.
 • Utstyr til industri: Det er enkelt å designe utstyr, tungt maskineri og produksjonsflyter ved bruk av de parametriske modelleringsfunksjonene i CATIA. De sørger for at designere og ingeniører enkelt og greit kan modifisere sine design slik at de møter spesifikke krav og ytelsen optimaliseres.
 • Forbruksvarer: CATIAs kraftige modellering- og visualiseringsverktøy gjør den til en favoritt blant bedrifter i denne bransjen. Disse funksjonene muliggjør design av attraktive og funksjonelle produkter som møtert behovene til forbrukeren.
 • Arkitektur: I arkitekturbransjen gjør de parametriske modelleringsfunksjonene det mulig for arkitekten å modifisere design og optimalisere den strukturelle ytelsen. CATIA brukes til å designe og visualisere bygninger, bruer og andre strukturer.

Hvorfor CATIA?

 • Kan håndtere sammenstillinger på flere millioner deler grunnet den kraftige kjernen.
 • Muliggjør samtidig arbeid i sanntid.
 • Forbedret fleksibilitet innen design: designere kan lage komplekse design med enda større frihet og kreativitet, og de har mulighet til å utforske nye muligheter innen design.
 • Integrering med andre verktøy: CATIA kan integreres med andre verktøy og teknologier. Dette gjør det enklere og raskere å jobbe innenfor et miljø med flere ulike spesialiteter.
 • CATIA er svært enkel å tilpasse. I tillegg til de bransjespesifikke verktøyene kan programvaren også tilpasses den enkelte bedrift.

De tre mest populære CATIA-pakkene

Mechanical & Shape Engineer

Do you work with Simulation or are you part of a dedicated MODSIM team? Jobber du med simulering, eller er du del av et team dedikert til MODSIM? Da er dette CATIA-pakken som er mest nyttig for deg. Den inkluderer de viktigste funksjonene til CATIA slik som Solid, Surface og Reverse Engineering, samt grunnleggende FEA-funksjoner.

Function-Driven Generative Designer

Det er ikke alltid like enkelt å få lette design helt korrekte. Om du jobber innen lette design kan vi anbefale Function Driven Generative Designer. Denne pakken har Topology Optimization Technology som veileder de som trenger å lage så lette design som mulig.

Creative Designer


Hvis du ofte jobber med organiske former og trenger funksjoner tilpasset dette, er Creative Designer-pakken det riktige valget for deg. Med fantastiske rendering-egenskaper kan du vise dine design i utrolig kvalitet.

Ofte stilte spørsmål om CATIA

For å ta en informert avgjørelse om CATIA, trenger du den nødvendige informasjonen. Her kommer svar på noen av de spørsmålene vi ofte blir stilt.

Hva brukes CATIA til?

CATIA brukes til oppgaver innen computer-aided design, ingeniørarbeid og produksjon (CAD/CAM/CAE).

Er CATIA kompatibel med andre typer CAD-programvare?

Ja. CATIA er kompatibel med andre typer programvare gjennom alternativet import/export files.

Hva er systemkravene for å kjøre CATIA?

Systemkravene for å kjøre CATIA kan variere etter hvilken versjon og ønskede funksjoner. Vi anbefaler at du sjekker de spesifikke kravene for din versjon og hvordan du ønsker å bruke programvaren. Du kan sjekke kravene dine her.

Hvilke bransjer bruker vanligvis CATIA?

Bransjer som vanligvis bruker CATIA inkluderer luftfart, romfart, utstyr til industri, bilbransjen og forbruksvarer.

Hvilke opplæringsressurser er tilgjengelige for CATIA?

Vi i PLM Group tilbyr både grunnleggende og avanserte kurs i CATIA. Per nå har vi et kurs med en varighet på tre dager for Part Assembly & Drawing og et kurs med varighet på to dager for surface modelling.

Relaterte SOLIDWORKS-produkter

 • SOLIDWORKS Simulation

  SOLIDWORKS Simulation Simulering handler ikke bare om å få produktet ditt til å fungere. Det handler om å forstå hvordan det vil fungere i den

 • SOLIDWORKS 3D CAD

  SOLIDWORKS 3D CAD SOLIDWORKS 3D CAD er en kraftig og brukervennlig designprogramvare. Den har funksjoner som reduserer utviklingstiden, og får produktet ditt raskere ut på

Hvorfor oss

Oppnå imponerende resultater og få produktene dine raskere ut på markedet med vår ekspertise og teknologier.

Ta kontakt

Vi har full forståelse for at det er en stor avgjørelse å investere i fremtiden. Derfor er vi her når du er klar til å ta en prat. Ta gjerne kontakt med oss i dag, så får vi deg dit du trenger å være.