SIMULIA

SIMULIA er et ledende varemerke fra Dassault Systèmes som inneholder flere ulike programvarer. Det er utviklet for dem som ønsker å simulere og utsette sine produkter for utfordringer det kommer til å møte i den virkelige verden, slik at det er mulig å teste ytelsen, påliteligheten og sikkerheten til det enkelte produkt. Det sikrer at designet kan optimaliseres, produktets kvalitet øker og kostnadene reduseres. I tillegg kommer produktet raskere ut på markedet.

Utforsk innovative design med lavere risiko

Det er flere grunner til at SIMULIA anses som en av de aller beste simulation-løsningene på markedet.
For det første er det mulig å simulere innen flere ulike spesialiteter, slik som structures, fluids, electromagnetics, acoustics og mer.
I tillegg er det tilrettelagt for integrasjon med flere andre systemer og programvarer, slik at du enkelt og greit kan utveksle data og samarbeide. Dette er noen av grunnene til at SIMULIA brukes i så mange ulike bransjer og innen så mange ulike spesialiteter, som for eksempel utstyr til industri, luftfart, bilbransjen, forbruksvarer, energi og helseindustri.

Dette er tre av de største fordelene:

 • Design og lever langt bedre produkter.
 • Samarbeidsmuligheter slik at flere medlemmer av teamet kan jobbe sammen om komplekse simulation studier og dele data og resultater.
 • Kortere designprosess og få produktet raskere ut på markedet.

Verdens ledende firmaer i sin bransje simulerer med SIMULIA

Skap pålitelige resultater ved hjelp av simulation

SIMULIA tilbyr mange ulike analyser og funksjoner, slik som finite element analysis (FEA), Computational fluid dynamics (CFD), optimization, multi-physics simulation med mer. Dette gjør det mulig for brukeren å håndtere flere ulike utfordringer ved simulation, samt analysere komplekse systemer.

SIMULIAs bruk av avansert teknologi sørger for pålitelige og nøyaktige simulation-resultater.
Integrasjon med andre systemer slik som CAD-verktøy, PLM-systemer og HPC-clusters kan gjennomføres. Dette muliggjør enkelt samarbeid og deling av data.

Programvarene fra SIMULIA er tilgjengelige som enkeltstående produkter og på 3DEXPERIENCE-plattformen, med noen variasjoner avhengig av hvilken spesialitet du velger. Et godt eksempel på et enkeltstående produkt er Abaqus.

Nysgjerrig på hvordan det fungerer?

Videoen til høyre gir deg en oversikt over hvordan du kan lage en modell, lage en del, hvordan du roterer automatisk tilpassede visninger og mye mer.

La oss komme i gang!

HVORDAN BRUKE SIMULIA

Det er mange fordeler forbundet med å bruke 3DEXPERIENCE -plattformen til dine simuleringer sammenlignet med den tradisjonelle tilnærminger med enkeltstående programvare.

Den skybaserte plattformen sørger for at du kan linke 3D-CAD-modellen direkte til din simuleringsanalyse, og fjerner behovet for eksporter og manuell filkonvertering da alt er lagret på skyen. Du kan se resultatene fra alle med tilgang, og resultater og innsikter deles enkelt mellom avdelinger.

Med våre fleksible og skalerbare lisensalternativer, kan du velge å leie eller kjøpe programvaren – helt avhengig av dine behov. Det er et godt alternativ å leie en lisens om du ønsker enkel tilgang til utmerkede verktøy og full fleksibilitet til en lav pris.

SIMULIA DOMENER
på 3DEXPERIENCE-plattformen

Varemerket SIMULIA dekker domenene: Structures, Fluids, Electromagnetics, Vibro Acoustics og Multi-body motions. I tillegg til Multiscale/Multidiscipline-verktøy og optimaliserings- og autmatiseringsverktøy. Nedenfor presenterer vi Structures, Fluids og Electromagnetics.

Disipliner

Structural simulations  

Structural Simulations på 3DEXPERIENCE-plattformen er basert på den kraftige Abaqus-teknologien. Det finnes flere ulike roller som har ulike tilgjengelige funksjoner, og du kan velge ut i fra dine behov. Inngangsrollene muliggjør lineære og statiske simuleringsanalyser på deler og enkle sammenstillinger.

Fluid Simulations/CFD

Fluid Simulations/CFD på 3DEXPERIENCE –plattformen lar deg analysere flyten av gass og væsker i eksterne og interne systemer. Steady-state og transient simuleringsanalyser av laminar og trubulent, Newtonian og non-Newtonian, incompressible og compressible flow kan utføres.

Electromagnetics

Disse verktøyene lar deg simulere elektriske og magnetfelt og hvordan de interagerer. Praktisk talt all elektronikk slipper ut elektromagnetiske bølger, da særlig kommunikasjonsutstyr. Denne rollen på 3DEXPERIENCE-plattformen kalles Electromagnetics Engineer.

Vil du utforske rollene i SIMULIA Structural?

[icon name=»lightbulb» prefix=»fas»] SIMULIA Structural har mange roller. Tabellen nedenfor presenterer fire av de vanligste structural-rollene og er skalerbare for å møte behovene til din bedrift. Finn din perfekte match.

Funksjoner innen SIMULIA Structural-rollene

Functions and featuresStructural DesignerStructural EngineerStructural Performance EngineerStructural Mechanics Engineer
Role typeIntroductoryExpanded ComprehensiveAdvanced
Added Key Functionality Linear analysisLinear analysis
for large assemblies
Non-linear analysisExplicit dynamics
Analysing parts and assemblies
Linear static
Natural frequencies
Thermal steady state
Solid tet elements
Large variety of solid, shell,
beam and connector
elements and fasteners
Simplified bolt connector
Small sliding contact
Finite sliding contact
Abaqus General contact
Comprehensive post-processing 
Non-linear static
Thermal transient
Multi-step analysis
Implicit dynamics
Non-linear materials
Modal dynamic
Modal harmonic
Simplified parametric design study
Comprehensive parametric design study
Explicit dynamics
Random vibration
Response spectrum
Model preparation tools
Material model calibration tools

Structural Simulations

Structural Simulations på 3DEXPERIENCE-plattformen er basert på den kraftige Abaqus-teknologien. Det finnes flere ulike roller som har ulike funksjoner. Inngangsrollene muliggjør statiske og lineære simuleringsanalyser på deler og enkle sammenstillinger.
Typiske mål ved slike simuleringsanalyser:

 • Har jeg designet delen min med riktige dimensjoner, slik at den tåler den statiske belastningen ved bruk?
 • Hva er de elastiske deformasjonene til en støtteramme for stort maskineri ved arbeidsbelastning?
 • Er det noen områder på modellen som utsettes for høy belastning?


De mer avanserte rollene har muligheten til å kjøre for eksempel svært ikke-lineære støt og kollisjonstester, scenarier med høy plastisitet eller høy deformasjon av gummi, eller ekstraksjoner av tilfeldig vibrasjon og naturlige ekstraksjoner.
Vanlige mål ved slike simuleringsanalyser:

 • Hvordan deformeres gummikomponenten når den forlenges?
 • Vil pakningsforseglingen holde under trykk?
 • Vil skjermen på smarttelefonen sprekke når den slippes i bakken?
 • Hvordan vil deformasjonen av et kjøretøys chassis og ramme se ut under en kollisjonstest?
 • Vil støtterammen til en dronepropell og motor vibrere for mye?

Har du behov for å vurdere holdbarheten til dine produkter, og forhindre slitasje på materiale?
SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen bruker fe-safe teknologi for å vurdere slitasje og levetid, slik at det er mulig å simulere levetiden til produktet ditt.

Når du har behov for å minimere vekten til produktet ditt samtidig som du maksimerer styrken, brukes Tosca-teknologi til topologioptimalisering, og finner den optimale formen til ditt gitte tilfelle.

Fluid Simulations /CFD

Et brukervennlig og kraftig CFD-verktøy er tilgjengelig på 3DEXPERIENCE-plattformen. Det lar deg analysere flyten av gass og væsker i eksterne og interne systemer. Steady-state og transient simulations med laminar og turbulent, Newtonian og non-Newtonian, incompressible og compressible flow kan utføres.
Typiske mål med en slik simuleringsanalyse kan være:

 • Kjøler den elektriske komponenten seg ned slik den skal?
 • Hvordan er draget rundt dronemodellen når den flyr gjennom luften?
 • Hvordan er distribusjonen av luft i de ulike kanalene i mitt rørsystem?

Denne rollen heter Fluid Dynamics Engineer

Det finnes også en dedikert rolle til vurderingen av plastic injection molding, slik som SOLIDWORKS Plastics, men nå på 3DEXPERIENCE-plattformen.

Denne løsningen egner seg for å få svar på spørsmål som:

 • Har veggene og ribbene til min plastkomponent riktig tykkelse?
 • Vil det forekomme synlige synkemerker?
 • Vil komponenten synke eller forvrenges etter nedkjøling og frigivelse?

Denne rollen heter Plastic Injection Engineer

Electromagnetics

Disse verktøyene lar deg simulere elektriske og magnetfelt og deres interferens. Praktisk talt alle elektroniske komponenter slipper ut elektromagnetiske bølger, men da særlig kommunikasjonsutstyr.

Electromagnetiske simuleringsanalyser tar for seg spørsmål som:

 • Hvordan er WiFi-dekningen?
 • Forekommer det interferens mellom ulike antenner?
 • Hva er den optimale antenneplasseringen for best rekkevidde?

Denne rollen på 3DEXPERIENCE-plattformen heter Electromagnetics Engineer

Frequently asked questions

For å ta en informert avgjørelse om SIMULIA, trenger du all nødvendig informasjon. Her kommer svarene på noen av de spørsmålene som vi ofte blir stilt.

Kan jeg leie SIMULIA på 3DEXPERIENCE?

Ja, SIMULIA er tilgjengelig som leielisens.

Kan jeg teste SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen før jeg investerer?

Dette avhenger av dine behov og situasjon. Ta gjerne kontakt med en av våre salgsrepresentanter for å høre mer om mulighetene dine.

Kan jeg bruke SIMULIA på 3DEXPERIENCE til å simulere direkte på mine SOLIDWORKS-modeller?

Ja! Og på flere ulike måter. SOLIDWORKS kan kobles direkte til SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen, og linken mellom din 3D-modell og dine Simulation-resultater opprettholdes. Dette sparer masse tid, fordi det ikke er behov for eksportering eller manuelle konverteringer når du beveger deg mellom programvarene.

Kjører SIMULIA på 3DEXPERIENCE på GPU eller CPU?

Noen programvarer fra SIMULIA kan kjøre på GPU, men SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen kjører enten på dine lokale CPU-er eller skykjerner.

Grunnet sikkerhet eller andre grunner kan jeg ikke utføre Simulation i skyen

SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen opprettholder relevante sikkerhetsstandarder og anses som svært viktig. Følg gjerne denne lenken for mer informasjon: https://www.3ds.com/trust/3dexperience-trust-center
I tillegg til dette finnes det enkeltstående løsninger, slik som Abaqus.

Er SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen enkelt å bruke?

Programvaren har et brukervennlig grensesnitt, samt flere veiledningsverktøy for å guide deg gjennom prosesser slik at du kommer i gang. PLM Group tilbyr onboarding slik at du kommer igang.

Hvorfor bør jeg velge SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen i stedet for SOLIDWORKS Simulation?

SOLIDWORKS Simulation er en kraftig løsning som får deg langt innen structural og fluid simulation, og SIMULIA tar det til neste nivå. Med SIMULIA kan du håndtere komplekse, ikke-lineære og dynamiske utfordringer, samtidig som du kan dra nytte av alle fordelene på 3DEXPERIENCE-plattformen.

PLM Employee offering remote support

Support – Bred kunnskap i SIMULIA

“Hva om?” er spørsmålet som inspirerer til og driver innovasjon fremover. Den tanken kan være det lille frøet som starter prosessen med å skape fantastiske løsninger. Vi ønsker å være her for deg på din kreative reise, og strekke ut en hjelpende hånd når du trenger det.

Vi har erfarne ingeniører som er her for deg, og hjelper deg komme i gang med programvaren. Vi har også et supportteam som kan svare på eventuelle spørsmål som kommer opp underveis.

Kjør enda raskere med simuleringsverktøy

SIMULIA kan brukes i flere ulike bransjer, blant annet luftfart, bilbransjen, forbruksvarer, energi og helsevesenet.

OMotion er et voksende selskap som bruker simuleringsanalysen under utviklingen av nye og unike elektriske kjøretøy.

“Vi har kunnet simulere direkte i SOLIDWORKS, slik at vi kan validere designet og garantere holdbarheten og sikkerheten,»
sier CEO og grunnlegger Ola Svensson.

OMotion electric vehicle

Relatert simulation-programvare

 • SIMULIA Abaqus

  SIMULIA Abaqus Få nøyaktige beregninger av produktenes atferd og ytelse for komplekse designutfordringer gjennom simulation. SIMULIA Abaqus er utviklet for bruk i flere ulike bransjer,

Hvorfor oss

Oppnå imponerende resultater og få dine forbedrede produkter raskere ut på markedet med vår teknologi og ekspertise.

Få et tilbud

Hei! Er du klar til å ta en prat? Vi er her for å hjelpe deg komme dit du trenger å være. Ta kontakt med oss i dag, og få et tilbud skreddersydd til dine behov og preferanser.