SOLIDWORKS-sertifiseringer

Sertifiseringer kan brukes som et målepunkt for din kunnskap og dine ferdigheter med SOLIDWORKS-programvare. Bli en sertifisert SOLIDWORKS-bruker nå!

Vis kompetanse med sertifiseringer

I dagens marked for mekanisk design er det kun de mest kvalifiserte og avanserte arbeidstakerne som lykkes. Vi har alltid ment at det er helt essensielt med en standard for å måle denne kompetansen, med andre ord: sertifiseringer.

Sertifiseringer fra SOLIDWORKS kan brukes som et målepunkt for din kunnskap og dyktighet innen programvare fra SOLIDWORKS.

Alle sertifiseringer utføres på nett, og det finnes mange forskjellige typer. Inklusive Associate and Professional, Sheet Metal, Weldments, Surfacing, Mold, FEA og SOLIDWORKS Expert.

Kom i gang:

Har du en aktiv SOLIDWORKS-avtale?

Den inkluderer 2 gratis sertifiseringer i året (en på våren og en på høsten). 

Her finner du informasjon om hvordan du får tak i dine kuponger.

Du må ha en aktiv SOLIDWORKS-vedlikeholdsavtale for full tilgang.

Oversikt over forberedende kurs til sertifiseringer

For bedre oversikt over hvilken kunnskap som kreves for å bestå en Certified SOLIDWORKS Professional (CWSP)-eksamen anbefaler vi en kursplan. Vi tilbyr:

 • SOLIDWORKS Essentials, kurs
 • SOLIDWORKS Drawings, kurs
 • SOLIDWORKS Advanced Part Modelling, kurs
 • SOLIDWORKS Assembly Modelling, kurs
 • Experience with SOLIDWORKS
  4-6 måneder der du jobber med SOLIDWORKS på din arbeidsplass
 • Få tak i en sertifiseringseksamen på 3DEXPERIENCE Certification Center

Frequently asked questions

Here you will find answers to the most frequently asked questions about SOLIDWORKS.

Kan jeg leie SIMULIA på 3DEXPERIENCE?

Ja, SIMULIA er tilgjengelig som leielisens.

Kan jeg teste SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen før jeg investerer?

Dette avhenger av dine behov og situasjon. Ta gjerne kontakt med en av våre salgsrepresentanter for å høre mer om mulighetene dine.

Kan jeg bruke SIMULIA på 3DEXPERIENCE til å simulere direkte på mine SOLIDWORKS-modeller?

Ja! Og på flere ulike måter. SOLIDWORKS kan kobles direkte til SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen, og linken mellom din 3D-modell og dine Simulation-resultater opprettholdes. Dette sparer masse tid, fordi det ikke er behov for eksportering eller manuelle konverteringer når du beveger deg mellom programvarene.

Kjører SIMULIA på 3DEXPERIENCE på GPU eller CPU?

Noen programvarer fra SIMULIA kan kjøre på GPU, men SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen kjører enten på dine lokale CPU-er eller skykjerner.

Grunnet sikkerhet eller andre grunner kan jeg ikke utføre Simulation i skyen

SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen opprettholder relevante sikkerhetsstandarder og anses som svært viktig. Følg gjerne denne lenken for mer informasjon: https://www.3ds.com/trust/3dexperience-trust-center
I tillegg til dette finnes det enkeltstående løsninger, slik som Abaqus.

Er SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen enkelt å bruke?

Programvaren har et brukervennlig grensesnitt, samt flere veiledningsverktøy for å guide deg gjennom prosesser slik at du kommer i gang. PLM Group tilbyr onboarding slik at du kommer igang.

What’s the difference between peel 3 and peel 3.CAD?

peel 3 is a 3D scanner for a variety of applications. peel 3.CAD is a 3D scanner designed specifically for reverse engineering purposes.

What are the computer requirements?

 
Minimum requirements
Recommended specifications
ProcessorIntel Core i7 (6+ cores) – 2.3 GHz or moreIntel Core i7 (8 cores) – 2.5 GHz or more
Operating SystemWindows 10 (64 bits)Windows 10 (64 bits)
Graphics CardNVIDIA (6 GB VRAM)
OpenGL 4.5 and higher,
CUDA Compute Capability 6.1
NVIDIA RTX 3070 (8GB VRAM)
OpenGL 4.5 and higher
Memory16 GB32 GB
Hard DriveSolid-state drive (SSD) with at least 200 GB of free space512 GB SSD
Display1920 X 10801920 X 1080
Connecting Ports1x USB 3.0+2x USB 3.0+

How easily will I have access to support if I have questions?

Help is actually directly integrated into peel.OS. For additional questions, peel users will have access to our support site

Are 3D scanner targets really required?

Targets are more of a complement; the scanner can use geometry and texture for positioning. They are highly recommended for flatter or smoother surfaces as well as when accuracy is important.

Hvorfor bør jeg velge SIMULIA på 3DEXPERIENCE-plattformen i stedet for SOLIDWORKS Simulation?

SOLIDWORKS Simulation er en kraftig løsning som får deg langt innen structural og fluid simulation, og SIMULIA tar det til neste nivå. Med SIMULIA kan du håndtere komplekse, ikke-lineære og dynamiske utfordringer, samtidig som du kan dra nytte av alle fordelene på 3DEXPERIENCE-plattformen.

Kan jeg kjøre min strukturelle analyse på parallele CPUer ved bruk av Abaqus?

Ja, det kan du! Du trenger tokens for å kjøre Abaqus på parallele CPUer. Ta gjerne kontakt med oss for en mer gjennomgående forklaring.

Kan jeg teste Abaqus før jeg investerer?

Dette avhenger av dine behov og din situasjon. Ta kontakt med vår salgsrepresentant for mer informasjon.

Jeg forstår ikke forskjellen mellom Simulia og Abaqus, er det samme produkt?

Simulia er merkevaren til flere ulike produkter innen simulation. Abaqus er SIMULIAs verdenskjente produkt innen structural analysis.

Viktig informasjon om endringer i SOLIDWORKS’ forretningsmodell fra Juli 2023

Dassault Systèmes har annonsert at det vil bli endringer i deres forretningsmodeller fra 1. juli 2023. Les mer om endringene og hvordan de vil påvirke ulike lisenser her.

Dassault Systemès har annonsert globale prisendringer for SOLIDWORKS CAD, som trer i kraft fra og med 1. juli 2023.

Endringer for CAD-lisenser:

 • Nye SOLIDWORKS Perpetual Licenses: Alle nye kjøp av vedlikeholdsavtaler på CAD-lisenser vil automatisk inkludere SOLIDWORKS Cloud Services.
  • Alle nye SOLIDWORKS Perpetual-lisenser krever to år med kjøp av vedlikeholdsavtale der SOLIDWORKS Cloud Services er inkludert ved kjøpstidspunktet.
  • Vedlikeholdsavtale med SOLIDWORKS Cloud Services vil øke i pris til en brøkdel av verdien som er inkludert.
 • Nye og fornyede SOLIDWORKS Term-lisenser: Alle nye SOLIDWORKS TERM-lisenser og fornyelser av SOLIDWORKS TERM-lisenser vil automatisk inkludere SOLIDWORKS Cloud Services.
  • SOLIDWORKS TERM-lisenser vil øke i pris til en brøkdel av verdien som er inkludert.
 • Eksisterende vedlikeholdsavtaler: Denne endringen påvirker ikke dine eksisterende SOLIDWORKS-lisenser med vedlikeholdsavtaler, og prisen vil ikke endres. Du har imidlertid fleksibiliteten til å oppgradere til en vedlikeholdsavtale med SOLIDWORKS Cloud Services mot en avgift.

Du kan lese mer om endringene her: Viktig informasjon om endringer i SOLIDWORKS’ forretningsmodell fra 1 Juli 2023 – PLM Group Norway

Kan jeg få SOLIDWORKS gratis?

Dessverre, en SOLIDWORKS-lisens er ikke gratis. Programvaren finnes i tre ulike pakker Standard, Professional og Premium, og alle har ulike funksjoner og priser. Les mer over eller ta kontakt med oss. Dassault Systèmes tilbyr likevel programvaren til studenter for utdanning. Hvis din skole eller universitet allerede har SOLIDWORKS Education er studenttilgang automatisk tilgjengelig for deg som student. Din underviser vil gi deg en lisenskode som gir deg tilgang umiddelbart. Hvis ikke, vennligst ta kontakt med oss og vi hjelper deg med tilgang. Forskere (FoU) som oppfyller kravene er også kvalifisert for rabatter. Oppstartsbedrifter som oppfyller spesifikke krav kan få tilgang til SOLIDWORKS gratis det første året for å hjelpe deg i gang. SOLIDWORKS tilbyr også nettverkslisenser til kvalifiserte inkubatorer som hjelper oppstartsbedrifter. Dette gir dem de beste verktøyene fra starten for å kickstarte reisen.

Til slutt, hvis du er interessert i å investere i SOLIDWORKS, men vil teste programvarens funksjoner først, kan våre kostnadsfrie prøveversjoner være et godt alternativ for deg. Kontakt oss for å lære mer om dine alternativer.

Kan jeg leie SOLIDWORKS?

 

Når du har et kortsiktig behov for SOLIDWORKS, kan en leielisens (Term License) være et godt alternativ for deg.

Leielisenser tilbyr fleksibel implementering av SOLIDWORKS som kan være nyttig for oppstartsbedrifter, entreprenører og konsulenter, og gir full tilgang til utmerkede verktøy med maksimal fleksibilitet til en lav kostnad. Du har også mulighet til å blande leie- og kjøpelisenser. Les mer om mulighetene for å leie SOLIDWORKS.

 

Hvordan lærer jeg å bruke SOLIDWORKS?

Selv om SOLIDWORKS er en av de mest intuitive CAD-løsningene på markedet, kan den enorme kapasiteten være utfordrende å dra nytte av. Vi tilbyr et omfattende utvalg av kurs, der du og din virksomhet kan lære dere alle ferdighetene som trengs og samtidig holde dem oppdatert. Med et aktivt abonnement får du også ubegrenset støtte fra våre sertifiserte lokale SOLIDWORKS-eksperter. For å lære mer, få tilgang til et bredt utvalg av gratis undervisningsmateriell på vår support-side og YouTube, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Hva er maskinvarekravene for SOLIDWORKS?

Vi anbefaler at du kombinerer en CPU klokkehastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM og en SSD. Dassault Systèmes har offisielle anbefalinger for hvilken GPU som er kvalifisert til å kjøre SOLIDWORKS – besøk SOLIDWORKS sin hjemmeside.

Les mer om hva du bør tenke på når du velger maskinvare for SOLIDWORKS.

Ved å bruke en arbeidsstasjon som følger disse anbefalingene, vil du få en fullverdig og stabil opplevelse av programvareproduktene til SOLIDWORKS.

Hvor kan jeg kjøpe SOLIDWORKS?

Du kan kun kjøpe SOLIDWORKS via en sertifisert forhandler som PLM Group. SOLIDWORKS Software-tilbudet er en omfattende løsning for alle dine designbehov, og det kan være utfordrende å skille ut hvilke verktøy du trenger. Ekspertene våre kan hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen for dine behov – ta kontakt med oss.

Hva brukes CATIA til?

CATIA brukes til oppgaver innen computer-aided design, ingeniørarbeid og produksjon (CAD/CAM/CAE).

Er CATIA kompatibel med andre typer CAD-programvare?

Ja. CATIA er kompatibel med andre typer programvare gjennom alternativet import/export files.

Hva er systemkravene for å kjøre CATIA?

Systemkravene for å kjøre CATIA kan variere etter hvilken versjon og ønskede funksjoner. Vi anbefaler at du sjekker de spesifikke kravene for din versjon og hvordan du ønsker å bruke programvaren. Du kan sjekke kravene dine her.

Hvilke bransjer bruker vanligvis CATIA?

Bransjer som vanligvis bruker CATIA inkluderer luftfart, romfart, utstyr til industri, bilbransjen og forbruksvarer.

Hvilke opplæringsressurser er tilgjengelige for CATIA?

Vi i PLM Group tilbyr både grunnleggende og avanserte kurs i CATIA. Per nå har vi et kurs med en varighet på tre dager for Part Assembly & Drawing og et kurs med varighet på to dager for surface modelling.

Hvor mye er det i glasset?

For optimisten er glasset halvfullt.
For pessimisten er glasset halvtomt.
For ingeniøren er glasset dobbelt så stort som det trenger å være

Definisjonen på en ingeniør

Hva er definisjonen på en ingeniør?
Noen som løser et problem du ikke visste at du hadde, på en måte du ikke forstår.

3 menn på jakt

En ingeniør, en statistiker og en fysiker er på jakt. De får øye på en bukk, og hver tar turen for å prøve å felle den.

Fysikeren prøver først. Han trekker ut laboratorieboka si og beregner raskt kulens bane, forutsatt at den er en perfekt sfære i vakuum. Kulen faller 50 meter foran hjorten.

Ingeniøren prøver som nummer to. Han trekker frem ingeniørputen og bøkene med antagelser om prosjektil. Etter noen minutter er han klar. Han tar sikte og skyter. Kulen lander 50 meter forbi hjorten.

Statistikeren hopper triumferende i luften og roper «vi klarte det».

Tre ingeniører kjører en tur

En gang var tre ingeniører ute og kjørte bil.

En kom fra Microsoft, en fra Esso og den siste kom fra Ford.

Så stoppet bilen.

Han fra Ford sa: Det må være noe galt med bensinen.

Han fra Esso sa: Det må være noe galt med bilen.

Da sier Ingeniøren fra Microsoft: Jeg tror vi må lukke alle vinduene og gå ut av bilen, så går vi inn igjen og så ser om det virket!

Kan jeg prøve SOLIDWORKS Simulation før jeg kjøper det?

Hvis du vurderer å prøve ut virtuell testing, er vår prøveversjon av SOLIDWORKS Simulation en fin måte å finne ut hvilke behov og muligheter du har. Få en gratis prøveversjon her.

Kan jeg leie SOLIDWORKS Simulation?

Når du trenger SOLIDWORKS Simulation til et kortvarig prosjekt, kan en abonnementslisens (Term License) være det beste alternativet for deg.

Våre abonnementslisenser tilbyr fleksibel implementering av SOLIDWORKS Simulation, og kan være svært nyttig for oppstartsbedrifter, entreprenører eller konsulenter. Du får full tilgang til utmerkede verktøy med full fleksibilitet, til en lav kostnad. Du har også muligheten til å mikse våre abonnements- og kjøpelisenser (Perpetual License).

Les mer om våre muligheter for leie av SOLIDWORKS Simulation her.

Jeg har allerede SOLIDWORKS 3D CAD, hvorfor trenger jeg SOLIDWORKS Simulation?

Du har designet det perfekte produktet i SOLIDWORKS 3D CAD, og er stolt av det endelige resultatet. Men hvordan sikrer du at designet fungerer som tiltenkt under krevende forhold i den virkelige verden?

Med SOLIDWORKS Simulation kan du utføre strukturelle og termiske analyser, numeriske fluiddynamikk analyser, høysyklus utmattelsesanalyser, analyser av plastsprøytestøpning og mye mer. Utfør flere iterasjoner og design produkter som tåler den virkelige verden.

Er SOLIDWORKS Simulation CPU- eller GPU-krevende?

Vi anbefaler at du kombinerer en CPU klokkehastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM og en SSD. Dassault Systèmes har offisielle anbefalinger for hvilken GPU som er kvalifisert til å dra SOLIDWORKS.

Ved å bruke en arbeidsstasjon som følger disse anbefalingene, vil du få en fullverdig og stabil opplevelse av programvareproduktene til SOLIDWORKS.

Les mer om hva du bør tenke på når du velger maskinvare for SOLIDWORKS.

Hva er fordelene ved 3DEXPERIENCE?

Design, del, administrer og skap annerledes

Gi innovasjon et nytt perspektiv ved å kombinere kunnskapene til FoU, produksjon, markedsføring, kunder og produksjonspartnere – alt i samme miljø. Fjern siloer, si velkommen til et mangfold av talenter og gi rom for eksterne innspill. Gi styrke til kreativitet og innovasjon.

Raskere time-to-market

I de aller fleste bransjer er det hard konkurranse. Ditt konkurransefortrinn er avhengig av evnen til å få innovasjoner raskt ut på markedet. Med 3DEXPERIENCE kan du sammen med kolleger iterere design, teste ytelse, holde alle oppdatert og dele dine design med produsenter og kunder, raskt og enkelt. 3DEXPERIENCE introduserer strukturen du trenger for å sammenkoble virksomheten, styrke samarbeid, akselerere innovasjon og dermed redusere time-to-market.

Skill deg ut

Ved å koble mennesker, ideer og data i en sammenhengende syklus, kan du skille ut produktene dine og skape ekte innovasjon. Hold oversikt over KPI-er, produktopplevelser og andre nøkkeltall på ett sentralt knutepunkt. Vi hjelper deg med å få fullt utbytte av våre teknologier for å skape produkter som møter kundebehov og gir deg konkurransemessige fortrinn.

Øk produktivitet

Med 3DEXPERIENCE kan du implementere en kontinuerlig digital prosess som dekker alle aspektene ved virksomheten og verdikjeden. 3DEXPERIENCE gir full åpenhet for alle interessenter involvert i prosjektene dine når data er sentralisert og alltid oppdatert til de seneste versjonene av prosjektet. Brukere kan effektivt utnytte dette sanntidsperspektivet og samarbeide i et sentralt miljø for å øke produktivitet.

Er dataene mine trygt lagret i 3DEXPERIENCE?

Ja. Sikkerhet er sentralt i 3DEXPERIENCE og beskytter åndsverket til virksomheten din. Plattformen overholder følgende industristandarder:

ISO 2700x standards (Implementation Guide ISO 27002)
NIST 800 series
OWASP methodologies
CobIT framework

For å lære mer om sikkerhet i 3DEXPERIENCE, last ned vår produktbrosjyre her.

For hvilken bedriftsstørrelse er 3DEXPERIENCE egnet?

3DEXPERIENCE er en skalerbar løsning, og tilbyr fordeler for virksomheter i alle størrelser. Ulike funksjonaliteter kan bli implementert når selskapet ditt vokser og kompleksiteten øker. Vår 3DEXPERIENCE-kunde Andreas Lyder fra Lifeline Robotics forklarer nærmere:

3DEXPERIENCE har mulighetene vi kommer til å trenge i fremtiden. Systemet er ikke begrenset og vi trenger ikke å endre system, siden det også støtter en større virksomhet. Som en liten virksomhet kan vi bruke de delene vi trenger nå, samtidig som vi vet at når vi vil bevege oss fremover får vi de funksjonalitetene vi trenger for å vokse.’

Kontakt våre lokale eksperter og finn den riktige løsningen for deg.

Hvordan kommer jeg i gang med 3DEXPERIENCE?

3DEXPERIENCE gir deg alt du trenger for å gi liv til ideene dine, inkludert design og prosjektering, produksjon, simulering, prosjektledelse og samarbeid.

Den raskeste og enkleste måten å begynne å bruke 3DEXPERIENCE-plattformen på, er vår FastTrack-tjeneste. Virksomheten din vil bli grundig introdusert for de ulike funksjonene av våre lokale eksperter. For å lære mer, få tilgang til et omfattende utvalg av gratis undervisningsmateriell på vår supportside og YouTube, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Learn more

Hvorfor oss

Oppnå imponerende resultater og få produktene dine raskere ut på markedet med vår ekspertise og teknologier.

Få et tilbud

Hei! Er du klar til å ta en prat? Vi er her for å hjelpe deg komme dit du trenger å være. Ta kontakt med oss i dag, og få et tilbud skreddersydd til dine behov og preferanser.