SOLIDWORKS Desktop

SOLIDWORKS Desktop er en bevist, industriledende CAD-løsning for designere og ingeniører

SOLIDWORKS 3D CAD

SOLIDWORKS 3D CAD Desktop


Vårt hovedprodukt, SOLIDWORKS® 3D CAD, også kjent som SOLIDWORKS Desktop eller bare SOLIDWORKS, er grunnlaget til våre to skybaserte hybridpakker:

Hvem er SOLIDWORKS Desktop for?

Brukere som:

 • Trenger robust, bransjeledende 3D CAD-funksjon 
 • Krever on site datahåndtering
 • Er fysisk i nærheten av hverandre, og altså ikke trenger å samarbeide over nett under produktutviklingsprosessen

Våre SOLIDWORKS Desktop-pakker

SOLIDWORKS Standard

SOLIDWORKS Standard gir deg alle verktøyene du trenger for mekanisk CAD i 3D med utrolig ytelse og brukervennlighet. Lag detaljerte deler, sammenstillinger og tegninger på produksjonsnivå. Få tilgang til alle verktøyene du trenger for å generere komplekse overflater, flate mønstre på sheet metal og strukturelle sveisede sammenstillinger.

SOLIDWORKS Professional

SOLIDWORKS Professional gir deg alt du får med SOLIDWORKS Standard og mer. Øk designproduktiviteten med datahåndteringsverktøy, avanserte fotorealistiske fremstillinger, bibliotek over deler, automatisert kostnadsberegning, 3D-design og designkontroll.

SOLIDWORKS Premium

SOLIDWORKS Premium kombinerer funksjonene til SOLIDWORKS Professional med kraftig simulerings-, bevegelse- og designvalideringsverktøy, reverse engineer funksjoner og mye mer.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS


Den neste generasjonen SOLIDWORKS 3D CAD er klar for å levere flere forbedrede brukeropplevelser. Fra forenklede installasjonsprosesser og lisensiering, til flere fordeler som skylagring for filene dine. Lær mer om dette alternativet nå!

Vil du se de ulike funksjonene i pakkene?

SOLIDWORKS 3D CAD leveres i tre ulike skalebare pakker, slik at din din bedrift kan finne løsningen som best passer deres behov. Finn den perfekte pakken for deg.

SOLIDWORKS i skyen

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS er en løsning som gjør det mulig å jobbe sammen – samtidig. Dessuten lagres alt i skyen, du kan holde styr på revisjoner og ha tilgang på flere produktivitetsverktøy i et skybasert, digitalt ekosystem.

Functions and featuresSOLIDWORKS Desktop3DEXPERIENCE SOLIDWORKS
Part & Assembly modelling 
2D Design 
Cloud-based data management 
Cloud-based collaboration 
Online licensing 
Automatic installation 

Functions and features

Functions and featuresSOLIDWORKS StandardSOLIDWORKS ProfessionalSOLIDWORKS Premium
SOLIDWORKS 3D CAD
Part and Assembly Modeling
2D Drawings
Design Reuse and Automation
Collaborate and share CAD data
Interference Check
First Pass Analysis Tools
CAM Programming
Design for Manufacturing (DFM)
Productivity Tools
Advanced CAD File Import/Export and 3D Interconnect
Xtended Reality (XR) Exporter
CAD Libraries (SOLIDWORKS Toolbox)
Design for Cost (SOLIDWORKS Costing)
ECAD/MCAD Collaboration (CircuitWorks)
CAD Standards Checking (Design Checker)
Collaboration with eDrawings Professional
Automated Tolerance Stack-Up Analysis (TolAnalyst)
Advanced Photorealistic Rendering (SOLIDWORKS Visualize)
SOLIDWORKS File Management
Reverse Engineering (ScanTo3D)
Time-based Motion Analysis
Linear Static Analysis for Parts and Assemblies
Pipe and Tube Routing
Electrical Cable and Wiring Harness Routing
Advanced Surface Flattening
Rectangular and Other Section Routing

«I love using SOLIDWORKS because I can start bringing my ideas to life the moment I open the software.

It’s so easy to turn my thoughts into a concrete sketch, and I’m always amazed by how quickly I can create complex designs with this powerful tool!»

Peter Ulrik Kann, Quantum Machines 

Frequently asked questions

Det er viktig at du har all relevant informasjon slik at du kan ta et informert valg om SOLIDWORKS 3D CAD. Her er svarene til de spørsmålene vi oftest blir stilt.

Kan jeg få SOLIDWORKS gratis?

Dessverre, en SOLIDWORKS-lisens er ikke gratis. Programvaren finnes i tre ulike pakker Standard, Professional og Premium, og alle har ulike funksjoner og priser. Les mer over eller ta kontakt med oss. Dassault Systèmes tilbyr likevel programvaren til studenter for utdanning. Hvis din skole eller universitet allerede har SOLIDWORKS Education er studenttilgang automatisk tilgjengelig for deg som student. Din underviser vil gi deg en lisenskode som gir deg tilgang umiddelbart. Hvis ikke, vennligst ta kontakt med oss og vi hjelper deg med tilgang. Forskere (FoU) som oppfyller kravene er også kvalifisert for rabatter. Oppstartsbedrifter som oppfyller spesifikke krav kan få tilgang til SOLIDWORKS gratis det første året for å hjelpe deg i gang. SOLIDWORKS tilbyr også nettverkslisenser til kvalifiserte inkubatorer som hjelper oppstartsbedrifter. Dette gir dem de beste verktøyene fra starten for å kickstarte reisen.

Til slutt, hvis du er interessert i å investere i SOLIDWORKS, men vil teste programvarens funksjoner først, kan våre kostnadsfrie prøveversjoner være et godt alternativ for deg. Kontakt oss for å lære mer om dine alternativer.

Kan jeg leie SOLIDWORKS?

 

Når du har et kortsiktig behov for SOLIDWORKS, kan en leielisens (Term License) være et godt alternativ for deg.

Leielisenser tilbyr fleksibel implementering av SOLIDWORKS som kan være nyttig for oppstartsbedrifter, entreprenører og konsulenter, og gir full tilgang til utmerkede verktøy med maksimal fleksibilitet til en lav kostnad. Du har også mulighet til å blande leie- og kjøpelisenser. Les mer om mulighetene for å leie SOLIDWORKS.

 

Hvordan lærer jeg å bruke SOLIDWORKS?

Selv om SOLIDWORKS er en av de mest intuitive CAD-løsningene på markedet, kan den enorme kapasiteten være utfordrende å dra nytte av. Vi tilbyr et omfattende utvalg av kurs, der du og din virksomhet kan lære dere alle ferdighetene som trengs og samtidig holde dem oppdatert. Med et aktivt abonnement får du også ubegrenset støtte fra våre sertifiserte lokale SOLIDWORKS-eksperter. For å lære mer, få tilgang til et bredt utvalg av gratis undervisningsmateriell på vår support-side og YouTube, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Hva er maskinvarekravene for SOLIDWORKS?

Vi anbefaler at du kombinerer en CPU klokkehastighet på minst 3,3 GHz med 32 GB RAM og en SSD. Dassault Systèmes har offisielle anbefalinger for hvilken GPU som er kvalifisert til å kjøre SOLIDWORKS – besøk SOLIDWORKS sin hjemmeside.

Les mer om hva du bør tenke på når du velger maskinvare for SOLIDWORKS.

Ved å bruke en arbeidsstasjon som følger disse anbefalingene, vil du få en fullverdig og stabil opplevelse av programvareproduktene til SOLIDWORKS.

Hvor kan jeg kjøpe SOLIDWORKS?

Du kan kun kjøpe SOLIDWORKS via en sertifisert forhandler som PLM Group. SOLIDWORKS Software-tilbudet er en omfattende løsning for alle dine designbehov, og det kan være utfordrende å skille ut hvilke verktøy du trenger. Ekspertene våre kan hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen for dine behov – ta kontakt med oss.

Viktig informasjon om endringer i SOLIDWORKS’ forretningsmodell fra Juli 2023

Dassault Systèmes har annonsert at det vil bli endringer i deres forretningsmodeller fra 1. juli 2023. Les mer om endringene og hvordan de vil påvirke ulike lisenser her.

Dassault Systemès har annonsert globale prisendringer for SOLIDWORKS CAD, som trer i kraft fra og med 1. juli 2023.

Endringer for CAD-lisenser:

 • Nye SOLIDWORKS Perpetual Licenses: Alle nye kjøp av vedlikeholdsavtaler på CAD-lisenser vil automatisk inkludere SOLIDWORKS Cloud Services.
  • Alle nye SOLIDWORKS Perpetual-lisenser krever to år med kjøp av vedlikeholdsavtale der SOLIDWORKS Cloud Services er inkludert ved kjøpstidspunktet.
  • Vedlikeholdsavtale med SOLIDWORKS Cloud Services vil øke i pris til en brøkdel av verdien som er inkludert.
 • Nye og fornyede SOLIDWORKS Term-lisenser: Alle nye SOLIDWORKS TERM-lisenser og fornyelser av SOLIDWORKS TERM-lisenser vil automatisk inkludere SOLIDWORKS Cloud Services.
  • SOLIDWORKS TERM-lisenser vil øke i pris til en brøkdel av verdien som er inkludert.
 • Eksisterende vedlikeholdsavtaler: Denne endringen påvirker ikke dine eksisterende SOLIDWORKS-lisenser med vedlikeholdsavtaler, og prisen vil ikke endres. Du har imidlertid fleksibiliteten til å oppgradere til en vedlikeholdsavtale med SOLIDWORKS Cloud Services mot en avgift.

Du kan lese mer om endringene her: Viktig informasjon om endringer i SOLIDWORKS’ forretningsmodell fra 1 Juli 2023 – PLM Group Norway

Våre SOLIDWORKS-alternativer

SOLIDWORKS Desktop

SOLIDWORKS Desktop:
Dette er arbeidsjernet for mange virksomheter verden over. SOLIDWORKS brukes daglig av flere tusen små og store bedrifter, og er en av de mest populære CAD-løsningene.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS:
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS er en versjon av SOLIDWORKS installert lokalt og deretter koblet til skyen. Når noe er lisensiert gjennom skyen via navn, får brukeren tilgang til lisensen på alle arbeidsstasjoner han/hun er koblet til. Det vil si at du både får frihet og fleksibilitet, samt pålitelig programvare. Les mer.

Design i skyen

SOLIDWORKS Cloud Offer:
På 3DEXPERIENCE-plattformen finner du flere ulike CAD-verktøy du kan bruke via din nettleser, uten behov for installasjon. Disse verktøyene lar deg skape, redigere og administrere funksjonsbasert 3D CAD-innhold uten hodebryet forbundet med installering og oppdatering. Les mer.

Download resources

 • Buyers Guide to CAD

  Deciding on the right 3D CAD solution for your company is not an easy task. It can be a jungle to navigate between the offers and which concrete tools you need, that can help you accelerate innovation and strengthen the product development process.

Vil du prøve?

Vil du teste SOLIDWORKS før du investerer? Prøv det i dag og se hva våre kraftfulle løsninger kan gjøre for deg.

Få et tilbud

Hei! Er du klar til å ta en prat? Vi er her for å hjelpe deg komme dit du trenger å være. Ta kontakt med oss i dag, og få et tilbud skreddersydd til dine behov og preferanser.