DAVINCI Development A/S

  • Komplekse simuleringer utføres i dag in-house fremfor eksternt
  • Raskere vei til reelle resultater
  • Mulighet for å gjennomføre analyse av mange designalternativer på kort tid
  • Bedre samarbeid rundt design og simulering
  • Bedre kommunikasjon med kunder

UTFORDRINGEN

Utviklingsbedriften DAVINCI Development med hovedkvarter i Billund i Danmark ble grunnlagt i 2000. Bedriften fokuserer på å være en komplett og integrert utviklingspartner for sine kunder og råder blant annet over en omfattende installasjon av 3D-printere. I dag har virksomheten avdelinger i Skovlunde ved København, Højbjerg ved Aarhus og i Sønderborg. I forbindelse med et utviklingsprosjekt av en ny racerbil ble det nødvendig å gjennomføre effektive og presise aerodynamiske flowsimuleringer av nye karosserier i komposittmaterialer.

LØSNINGEN

I forbindelse med utviklingen av en ny racerbil har DAVINCI Development investert i programvare for simulering og fått en rekke forretningsmessige fordeler. Bedriften gjennomfører nå selv komplekse simuleringsoppgaver som tidligere ble gjort eksternt.

Tusendels sekunder utgjør forskjellen mellom suksess og fiasko i motorsport. Optimalisering av selv de minste detaljer kan både gjøre bilene raskere og mer miljøvennlige. Tidligere var ingeniørene tvunget til å lage fysiske modeller av bilene og teste dem manuelt i vindtunneler. I dag gjøres analysene både raskere, lettere og mer presist med virtuelle simuleringer av luftens bevegelser rundt deres karosserier.

DAVINCI development med hovedkvarter i Billund har for sin kunde High Class Racing utviklet et karosseri til en racerbil i DTC-klassen i komposittmaterialer. Oppgaven medførte at bedriften besluttet å investere i en programvareløsning for simulering, og etter å ha undersøkt en rekke løsninger falt valget på SOLIDWORKS Flow Simulation fra PLM Group.

 

 

Raske og nøyaktige resultater med SOLIDWORKS Simulation

Structural Specialist Martin Ambo, DAVINCI development forteller: ”Hovedutfordringen i prosjektet var å etablere en tilgang til effektivt og presist kunne utføre aerodynamiske flowsimuleringer av nye karosserier. Målet var å gjøre karosseriene på DTC-racerbilene som brukes i dag enda mer aerodynamiske. Programvaren har gjort oss i stand til å utføre analysene veldig raskt og nøyaktig, og vi trenger ikke engang å vurdere å bruke manuelle testmetoder, som for eksempel vindtunnel, av fysiske modeller av våre design.”

Bedre kommunikasjon

DAVINCI development valgte SOLIDWORKS Flow Simulation, fordi programvaren ifølge Thomas Mielec, som leder bedriftens utviklingsteam, både byr på et veldig godt forhold mellom pris og ytelsesevne, og oppfyller bedriftens krav: ”Vi kan veldig raskt få frem analyseresultater og samtidig presentere resultatene på en visuell tydelig måte, som gjør de enklere å forstå og å kommunisere til andre involverte parter i et prosjekt.”

Tettere samarbeid

Innføringen av simulerings-programvaren har medført et tettere samarbeid internt mellom simuleringsteamet og designteamet hos DAVINCI development, og gjort det mulig å raskt teste ut forskjellige designkonsept. Thomas Mielec siger: ”Vi har fått et mer effektivt samarbeid. Selv om tidsrammen for racerbil-prosjektet var veldig stram var vi i stand til å gjennomføre mange iterasjoner av analyser og inkorporere resultatene i det endelige designet.”

Fordeler for hele bedriften

Thomas Mielec fremhever, at simuleringsprogramvaren også har vært med å gi DAVINCI development en rekke ytterligere forretningsmessige fordeler på tvers av bedriften: ”For eksempel har salgsavdelingen fått et meget bedre verktøy for kommunikasjon med både våre nåværende og potensielle kunder rundt vår kompetanse innen design og simulering. Med programvaren kan vi presentere resultatene av våre analyser til alle parter i prosjektet mye mer effektivt enn tidligere.

Produkter: SOLIDWORKS Flow Simulation

Bransjer: Consultancy og Transportation