Kuori Oy

Kuori Oy fra Espoo i Finland har revolusjonert berøringsskjerm- og displayteknologi for utfordrende omgivelser. Bedriften ble etablert i 2016, men har vært svært vellykkede siden etableringen. Deres forretningsvirksomhet har vokst eksponentielt hvert år, og ble listet som et av Europe’s Fastest Growing Companies 2021 av Financial Times.

Men hva er hemmeligheten bak deres suksess? Hvilke planer har de for fremtiden? Vi intervjuet Xavier Veillet, en mekanisk ingeniør fra Kuori Oy.

Kuori Oy startet å produsere skjermer for helsevesenet til utdanningsformål. Nå designes deres berøringsskjermer, betalingsterminaler og displayer for bruk i flere bransjer, som for eksempel helsevesen, utendørsaktiviteter, detaljhandel, hotell- og restaurant, forsvar og mye mer. Spesialiteten deres er å kombinere elektronikk, programvare, mekanisk ingeniørarbeid og termodynamikk.

«Vi har vår egen proprietære programvare og maskinvare, kompatibel med android slik at vi kan skreddersy maskinvaren og programvaren til å tilpasse seg til alle miljøer. En av våre konkurransefordeler i markedet er evnen vi har til å raskt levere skreddersydde løsninger», oppsummerer Xavier.

«Vi har også nylig blitt en Google EDLA-partner – en av få i verden – som muliggjør at vi kan lage Google-sertifiserte berøringsskjermer for Android. Atferden til disse er som håndholdte nettbrett, med strømlinjeformede, eksterne håndteringsegenskaper.»

Kuori Oy startet med å produsere skjermer for helsetjenesten.

Digitalisering av utfordrende omgivelser

Kuori produserer berøringsskjermer til industriell bruk. Disse skjermene tåler for eksempel væsker og metallstøv, som er vanlige i fabrikker.

«Vi ønsker at nødvendig teknologi skal være tilgjengelig der det er behov for det. Vårt formål er å levere displayer av høy kvalitet til de mest utfordrende omgivelsene på jorda,» sier Xavier.

Alle Kuoris produkter er skreddersydde for å imøtekomme de høyeste miljøvernstandardene. De produserer produkter som både kan brukes i Lappland (hvor det er 40 minusgrader) og Arizona (hvor det er 40 plussgrader). Dette er et eksempel på de forskjellige temperaturkravene som må imøtekommes.

Enhetene sikres mot tyveri og skade når de plasseres på lokale jernbanestasjoner.

«Ikke bare må vi håndtere utfordrende omgivelser, men våre skjermer må være hardføre nok til å motstå vandalisme og røff håndtering. Våre enheter er ofte plassert på steder som togstasjoner, hvor de står lenge. De må være værbestandige og sikret mot tyveri og skade.

Oppgaven min er å sikre at våre produkter ser bra ut, og fungerer i disse utfordrende omgivelsene. Det er min spesialitet, vår bedrifts spesialitet,» understreker Xavier.

Enda større skjermer i fremtiden

Det er ikke alltid de mest utfordrende omgivelsene Kuori produserer løsninger for. Skjermer for betaling i parkeringshus, og før innendørssport som golftrening. Kuoris største kundebase er for tiden utendørssport. De leverer interaktive displayer fra 21,5’’ til 32’’.

De beveger seg mer og mer mot produksjon av digital skilting og store skjermer på opptil 86 tommer. «De største LCD-skjermene produseres for reklame, og markedet vokser hvert år,» forteller Xavier.

SW Simulation er hovedverktøyet for å teste kvaliteten på produktene

Ansatte i Kuori bruker SOLIDWORKS og Simulation som deres designverktøy.

«For å utvikle våre produkter så raskt som vi gjør, må vi kunne stole på våre design under produksjon. Vi ønsker også å være sikre på at våre produkter er så bra som vi lover. For å møte disse kravene er det viktig for oss å teste våre design på forhånd, og det er her Simulation kommer inn.

Fordi vi leverer skreddersydde løsninger for flere ulike omgivelser, har vi behov for Simulation. Det er enkelt å kjøre flere ulike tester uten umiddelbart behov for en prototype. Fra et mekanisk ingeniørsynspunkt er Simulation et essensielt verktøy for oss,» sier Xavier.

Spar tid, og ikke jobb i blinde

«Uten programvare for Simulation, ville produktutviklingen vært dyr og tidkrevende. I tillegg ville hvert eneste design vært sin egen prototype. Du må designe noe veldig raskt, deretter prototype det og teste det. Hvis designet da ikke fungerer, må du gå hele veien tilbake til begynnelsen og starte prosessen. Denne måten å jobbe på er ikke effektiv i det hele tatt,» sier Xavier.

«Men med Solidworks Simulation og Flow Simulation, er vi friere og kan eksperimentere med teorier og idéer, som lar oss ta bedre avgjørelser enda raskere. Med Flow Simulation kan vi utføre svært komplekse Flow Simulations, som er viktige for den typen temperaturhåndtering som vi er svært stolte av,» fortsetter Xavier.

Simulation gir deg sikkerhet og øker verdien

På sitt mest grunnleggende, lar SOLIDWORKS Simulation deg utføre enkle stress- og belastningstester på produkter. Programvaren lar deg også forutsi hvordan produktene vil fungere i drift. Du har mulighet til å etablere et worst-case scenario og deretter simulere det som en iterativ designprosess. Med verktøyene fra SOLIDWORKS Simulation kan du enkelt skreddersy designet etter dine behov.

«Simulation-pakken vi har gjør det mulig for oss å teste vibrasjoner. Det er veldig nyttig i utviklingen av våre enheter som er på togstasjoner eller skibakker, der det er mye vibrasjon og og bevegelse, som kan løsne boltene osv. På noen av våre produkter har vi også utført drop-testing, som øker verdien for våre kunder.

Det er sikkerheten som simulasjoner kan gi deg. I tilfeller der du bruker prototyper må du teste dem når de endelig er ferdige. Hvis de da ikke fungerer, vet du at det ikke er lenge før de fungerer, men du vet ikke hvorfor. Når du bruker Simulation er det enkelt å forstå hvorfor produktet ikke fungerer, og du vet at endringene som må gjøres er minimale.

Nytteverdien viser seg virkelig med tanke på at du kan kjøre flere simulasjoner på kort tid. Jeg kan la batterisimulasjonene kjøre over helgen, deretter komme tilbake på jobb på mandag morgen og ha 5 ulike ting klare uten å ha løftet en finger,» forklarer Xavier.

Kuoris skjermer brukes på en golfbane i Hørsholm, Danmark.

PLMs Start-up program ga bedriften en ekstra boost

«Implementeringen av produktene var enkel, og vi har brukt teknisk support noen ganger. Det er alltid enkelt å få tak i noen hvis du for eksempel trenger hjelp med lisenser. Når vi har hatt behov for hjelp med oppsett av simulation, var support svært ivrige på å hjelpe oss. Selv når Simulation-filene var veldig store, klarte det tekniske teamet å feilsøke dem.»

Når de startet bedriften, tok Kuori del i Start-up programmet som PLM Group og Dassault Systèmes samarbeider om. 3DEXPERIENCE Works for Start-ups programmet tilbyr programvare, kurs og markedsføringsressurser og bedrifter tidlig i etableringsfasen.

«I begynnelsen hadde vi ikke mange ressurser vi kunne bruke, så det var en stor fordel at PLM Group tilbød oss en plass i Start-up programmet der du kan få gratis lisenser i en viss periode. Det hjalp oss innovere og komme i gang med vår forretningsvirksomhet, uten risikoen for å kjøpe programvare vi ikke bruker.»

The sky is the limit

Til tross for at det er en liten bedrift, er Kuori svært konkurransedyktige. Fremtiden deres ser ut til å være grenseløs, og det er forventet at Kuori Oy vil utvide driften i år, da de har flyttet til nye kontorer, kontorstørrelsen deres har tredoblet seg. De er også på utkikk etter nye ansatte da de hele tiden utvider kundebasen sin.

«Vi vil gjerne finne nye kunder og nye steder der vi kan plassere teknologien vår. Vi tror på at våre kostnadseffektive produkter av høy kvalitet som tiltrekker nye kunder, kommer til å bli mer og mer populære da teknologien vår blir mer og mer gjenkjennelig. Vi har en rekke produkter i porteføljen vår og vi utvikler den stadig.

Vi har lyst til å være først på markedet, og vi har spennende produktutviklingsprosjekter på tapetet. Vi skaper blant annet store digitale skilt for reklameindustrien. Betalingsterminaler med berøringsskjerm for elbillading og en berøringsskjerm på 65’’ som kun responderer på berøring fra fingre,» forteller Xavier.

Vil du vite mer om våre løsninger? Ta kontakt med oss nå!