Kvejborg ApS

Enmannskonsulentfirmaet Kvejborg ApS ble grunnlagt i 2009 med base i den danske landsbyen Koldby i Nordjylland. Firmaet spesialiserer seg på 3D laserskanning, 3D-måling, reverse engineering og robotløsninger. Blant referansene er det store danske selskaper som FLSmidth, Bang & Olufsen, det danske forsvaret og den tyske luftfartsgiganten Lufthansa. Videre samarbeider Kvejborg med den tyske skanningsvirksomheten Laser Scanning Europe. Selskapet trengte enkel tilgang til 3D-skanning og import av skannedata til SOLIDWORKS. Spesiell skanneprogramvare var både kostbart og komplisert.

Hemmelighet i SOLIDWORKS gjør 3D-skanning enkelt og billig

Ved å bruke ScanTo3D i SOLIDWORKS Premium blir det enkelt og rimelig å behandle og bruke data fra 3D-skanninger, men få selskaper hverken kjenner til eller bruker mulighetene. ScanTo3D er en integrert modul av SOLIDWORKS Premium som få selskaper vet om og enda færre faktisk bruker. Modulen gjør det mye enklere å få en billig hurtigstart ved hjelp av 3D-skanning.

Så langt har interessen for å bruke 3D-skanning blant danske selskaper vært begrenset, men vokser nå raskt ettersom de oppdager potensielle fordeler. Samtidig har bare noen få SOLIDWORKS Premium-brukere oppdaget at de faktisk kan importere og behandle 3D-skanningsdata direkte i sin CAD-programvare, forklarer Søren Kvejborg, en av de ledende spesialistene innen 3D-skanning.

Enkel tilgang til 3D-skanning

«Så langt har mange selskaper gitt opp 3D-skanning på grunn av kostnadene for den spesielle programvaren som trengs for etterbehandling av skannedataene. Ved å bruke ScanTo3D-modulen i SOLIDWORKS i stedet, kan de løse mange skanneoppgaver samtidig som de unngår den kostbare investeringen i kostbar programvare dedikert for etterbehandling, forklarer Kvejborg. Han legger til:

«Hvis du ønsker å bruke spesialisert skanneprogramvare, er det nødvendig å kontinuerlig holde både programvaren og kunnskapen om hvordan du bruker den oppdatert og dette er en for stor innsats for de fleste bedrifter. Med ScanTo3D-modulen kan de bruke CAD-programvaren de jobber med hver dag i stedet. Det er en stor fordel for dem.»

Mer skanningsvirksomhet

Søren Kvejborg er en erfaren bruker av SOLIDWORKS og har brukt CAD-systemet intenst helt siden han grunnla Kvejborg ApS. Han anslår at 80 prosent av danske bedrifter innen design og produksjon i dag bruker SOLIDWORKS: «Bedriften min hadde ikke vært der den er i dag uten SOLIDWORKS, og programvaren har faktisk vært grunnlaget for min virksomhet. Jeg har ennå ikke kommet over designoppgaver jeg ikke kunne løse med SOLIDWORKS. CAD-programvaren gjør det også mye lettere å komme i samtale med potensielle kunder, fordi de vanligvis kjenner til CAD-programvaren på forhånd», forklarer han.

Stor interesse for 3D-skanning og SOLIDWORKS

Søren Kvejborg har store forventninger til at hans ekspertise med å bruke SOLIDWORKS ScanTo3D til å behandle data fra 3D-skanninger vil gi Kvejborg ApS mer fortjeneste i fremtiden: «Da jeg snakket på PLM Groups introduksjonskonferanse om SOLIDWORKS 2014, var det bare et fåtall av de tilstede som visste noe om ScanTo3D, men etter talen min var det stor interesse fra mange av de deltakende selskapene. De henvendte seg til meg for å lære mer om muligheter i både 3D-skanning og modulen i SOLIDWORKS Premium», sier han.

Suksessen

  • Ved å bruke SOLIDWORKS er det enklere og mye billigere å komme i gang med 3D-skanning
  • Du trenger ikke å investere i spesiell skanneprogramvare
  • Enkelt å kommunisere med potensielle kunder om 3D-skanning
  • Nye forretningsmuligheter
Kvejborg ApS

"Så langt har mange selskaper gitt opp 3D-skanning på grunn av kostnadene for den spesielle programvaren som trengs for etterbehandling av skannedataene. Ved å bruke ScanTo3D-modulen i SOLIDWORKS kan de imidlertid løse mange skanneoppgaver og unngå den kostbare investeringen i dyr programvare dedikert for etterbehandling.»

Soren Kvejborg