LMCE Group

LMCE Group bygger en bedre verden med færre maskiner. Takket være løsninger fra SOLIDWORKS kan produktdesign utføres av designere basert på forskjellige steder. I denne historien beskriver R&D Manager Ville Pesonen fra Lännen Tractors hvordan SOLIDWORKS PDM Professional har forbedret selskapets styring av data.

Bærekraftige produkter skapt av innovative verktøy

LMCE Group (Lännen Mobile Construction Equipment) er en internasjonal leverandør av smarte og mobile flerbruksløsninger. Dette betyr at deres designere skaper slitesterke produkter av høy kvalitet, med lave utslipp av CO2, evnen til multitasking og utføre oppgavene til flere forskjellige maskintyper. Løsningene fra SOLIDWORKS hjelper designerne oppnå det målet.

LMCE Group er fortsatt et privateid selskap, som har fabrikker plassert i Finland og Sverige. Med hele 160 ansatte og en historie som strekker seg tilbake til 1950-tallet, består selskapet av de følgende:

  • Lännen MCE Oy, Lännen Tractors Oy og Aquamec Oy i Finland
  • Lännen Tractors AB og Lundberg Hymas AB i Sverige

LMCE Group produserer maskiner til ulike miljøer og formål, slik som smarte og mobile løsninger for infrastruktur og offentlig arbeid, vedlikehold av urbane områder og eiendommer og vannløsninger.

                                Lännen 8700M – en smidig og rask hjullaster

Fordelene med SOLIDWORKS PDM Professional

Gjennom et oppkjøp for flere år siden fikk selskapet ekstra SOLIDWORKS-lisenser. Dette førte til en diskusjon om LMCE Group skulle flytte fra multi-CAD miljøet til én plattform.

«Vi bestemte oss for å fortsette med produktene fra SOLIDWORKS og byttet til SOLIDWORKS PDM Solution. Da SOLIDWORKS Professional er helt integrert i SOLIDWORKS CAD, var PDM Professional det åpenbare valget»

Ville Pesonen, R&D Manager

Avgjørelsen om å administrere dataene på PDM har bidratt til å optimalisere produktiviteten og samarbeidet i selskapet. Ville Pesonen fortsetter:

«Det er alltid en fordel å ha kun ett PDM-system i bruk, og av den grunn tror jeg samarbeidet innad kommer til å bli enda enklere i fremtiden. Fordi produktet brukes av så mange, gir det oss mer fleksibilitet til å samarbeide med designere som jobber for underleverandører. Når de allerede har en SOLIDWORKS-lisens, og kjenner til programvaren, krever det kun at vi er nødt til å få leielisenser for at de skal få tilgang til vårt PDM-system.»

LMCE Group har utvidet til en ny forretningsmodell – tilbyr designtjenester

Når et produkt designes på en skybasert plattform, har det ingenting å si hvor designerne jobber. De kan både være eksterne og interne. Designressurser kan også brukes innad i gruppen, noe som fører til nye utfordringer for designerne, i tillegg til å sørge for at designtalentene holder seg i bedriften.

SOLIDWORKS er en profesjonell designprogramvare som ikke bare brukes av designerne våre, men også av mange underleverandører. Når de jobbet med det gamle PDM-systemet, hadde Lännen Tractors kun mulighet til å jobbe med et svært begrenset antall underleverandører, fordi designerne ikke hadde erfaring med noen annen programvare enn SOLIDWORKS.

«Nå begrenses ikke designprosessen til kun våre egne produkter. Lännen Tractors tilbyr designtjenester til andre bedrifter. Reach truck for Mecalift og N-series thinning harvester for Nisula Forest er eksempler på produkter der designet skapes via samarbeid med Lännen Tractors,»

Ville Pesonen
                       Foto: Nisula Forest Oy – N6 Thinning harvester i arbeid

PDM Pro kan optimaliseres etter bedriftens behov

I dag utføres Lännen Tractors designarbeid hovedsakelig i SOLIDWORKS. Det har imidlertid ikke alltid vært sånn, og helt i begynnelsen fungerte ikke det eksisterende produksjonssystemet sammen med SOLIDWORKS. Av den grunn ble den nye programvaren kun brukt til nye produktdesign, slik at designprosessen kunne fortsette uten stans i overgangen.

Ville mimrer tilbake:

«Det er tilgjengelige alternativer i PDM Pro, og det krever tålmodighet å få modifisert programvaren slik at den dekker bedriftens behov. Selve oppsettet gikk imidlertid ganske raskt,»

Hvis du er klar for å bruke litt tid i begynnelsen til å sette opp oppgaver i begynnelsen, vil det være verdt det. Og deretter vil arbeidet gå som en lek. PDM Pro er et ganske logisk system, og hvis noe ikke fungerer er det alltid en klar årsak til det, og en tilgjengelig løsning.

PLM Support er tilgjengelig 24/7

«Vi har benyttet oss av tjenestene til PLM Group i mange år, og vi har blitt godt kjent med supporttjenestene på en veldig positiv måte. Det er enkelt å ta kontakt med support via telefon eller per e-post, og det er alltid hjelp å få når det er nødvendig,»

Sier Ville, og fortsetter:

«I begynnelsen møtte vi tekniske utfordringer, hovedsakelig knyttet til preferanseinnstillinger, men PLM Groups support veiledet oss hele veien. Den generelle implementeringen av programvaren gikk bra for Lännen Tractors, og vi planlegger å bruke supporttjenestene til PLM Group når våre underleverandører skal bytte programvare også.»

I fremtiden? Web2-løsningen skal testes

Lännen Tractors bruker nå PDM Professional, og veien videre knyttes nå til SOLIDWORKS online (Web2)-grensesnittet, et alternativ de ikke har prøvd enda.

Web2-grensesnittet er en lettere og billigere PDM-versjon, som for det meste brukes til forhåndsvisning av deler, modeller, data cards og materiallister. Du kan også enkelt dele og skrive ut informasjon. Det er ikke nødvendig med separat installasjon, da programmet fungerer gjennom en nettleser. Denne lettere versjonen sørger for at du fortsatt har ekstern tilgang, selv om du ikke er koblet til samme nettverk som bedriftens servere.

«I Lännen Tractors brukes PDM Professional av designere, og det neste vi må gjøre er å teste om Web2-løsningen er egnet til våre behov innen produksjon, ettermarked og salg. Hvis alt går etter planen, er dette noe vi kommer til å fremme til de andre bedriftene i LMCE Group.»

Ville Pesonen

Web2 krever mindre oppsett for å kjøre, hvis den kun brukes på det interne nettverket. Hvis den brukes utenfor bedriftens eget nettverk, er det nødvendig med et separat sertifikat. I produksjon kan for eksempel de ansatte forhåndsvise 3D-modeller og tegninger, og skrive dem ut om det er behov for det. Web2 fungerer ikke bare fra datamaskiner, men også fra smarttelefoner og nettbrett.