Modulpac AB

SOLIDWORKS Plastics gir Modulpac AB 10-15% raskere «time-to-market» for nye produkter, samtidig som økt generell produksjonskvalitet. Kortere ledetider for nye produkter, nøyaktig prissetting og høyere produksjonskvalitet – dette er noen av de viktige resultatene ved introduksjonen av SOLIDWORKS Plastics i produktutviklingsavdelingen til det svenske plastbedriften Modulpac.

De produserer sprøytestøpte deler som skrukorker og andre typer korker til flasker og bokser. Ved å bruke SOLIDWORKS Plastics kan Modulpac nøyaktig vurdere syklustiden til sprøytestøpeprosessen. Nøyaktig informasjon om syklustiden er avgjørende for bedriftens virksomhet, sier Design Engineer Micael Svensson:

«Vi utvikler mange nye produkter. Tidligere ble vi tvunget til å gjette syklustider, hvis vi ikke hadde et lignende eksisterende produkt. Hvis vi gjettet feil, kunne vi tape omsetning fordi vi var for dyre, eller satte prisen for lavt. Med SOLIDWORKS Plastics får vi en nøyaktiv beregning av syklustiden, slik at vår salgsavdeling kan tilby kundene våre den riktige prisen.»

Han påpeker at den presise vurderingen av syklustid har direkte bidratt til en økning i Modulpacs salg og inntjening.

En annen viktig fordel med å bruke SOLIDWORKS Plastics er at Modulpac kan minimere materialforbruket gjennom simulering. «I vår virksomhet er trenden å bruke mindre og mindre materiale og å lage stadig tynnere deler med samme holdbarhet. De mer komplekse delene gjør det vanskeligere å fylle formverktøyene riktig», sier Micael Svensson.

Svensson påpeker at analyseverktøyet er til stor hjelp for å vurdere om det blir enkelt eller krevende å fylle formverktøyet og sikre en akseptabel nedkjølingstid. Modulpacs leverandører av støpeformer bruker typisk ikke simulering, og derfor er det en stor fordel av selskapet kan levere denne typen analyser til dem. «Vi er mye mer sikre på kvaliteten på sprøyteformene. Tidligere risikerte vi lett å bli fanget av gamle vaner. Nå har vi muligheten til å teste flere designalternativer. Vi klarte også å redusere tiden på utvikling av nye verktøy, fordi vi kan teste ulike injeksjonsmetoder og oppdage eventuelle luftfeller, uten å måtte gå gjennom fysiske tester av verktøyene», sier Micael Svensson.

Han forklarer også at det har vært mulig å minimere muligheten for oppkomst av løpemerker på deler der utformingen av produktet er avgjørende. Dette gjelder for eksempel varer produsert med metallisk overflate.

Modulpac har en SOLIDWORKS Premium-lisens og én SOLIDWORKS Plastics. I tillegg til å designe nye produkter i SOLIDWORKS, bruker Micael Svensson SOLIDWORKS Simulation til å kalkulere kreftene det tar å åpne barnesikre korker, samt forutsi om korken tåler belastningene den utsettes for under åpningsprosessen. For eksempel å simulere de fleksible delene av korken som må kunne bøyes, men ikke gå i stykker under prosessen.

 

Modulpac AB

"Tidligere var vi nødt til å gjette syklustiden til sprøytestøpeprosessen hvis vi ikke hadde et lignende eksisterende produkt. Hvis vi gjettet feil, kunne vi tape omsetning fordi vi var for dyre eller satte prisen for lavt, som igjen førte til tap. Med SOLIDWORKS Plastics får vi en nøyaktig beregning av syklustiden, slik at vår salgsavdeling kan tilby kundene våre den riktige prisen."

Micael Svensson