MOEF A/S

Design- og innovasjonsselskapet MOEF A/S ble grunnlagt i 2001 i København og har ni ansatte som jobber med design og produktutvikling. MOEF A/S samarbeider med en rekke ledende danske selskaper om produktutvikling, i tillegg til å utvikle sine egne produkter – nylig lanserte de undervannskameraet Paralenz som er spesialdesignet for dykkere.

Undervannskameraet Paralenz er utviklet etter ønsker og behov hos dykkere. Et viktig krav var at kameraet skulle være enkelt å montere og bruke – selv med hansker og annet utstyr på.  En av de største utfordringene i utviklingen var å finne den optimale oppdriften for å hindre at kameraet skulle synke.

Paralenz er et lettere, mindre og maksimalt vanntett undervannskamera.  Ved å velge rett design og materialer har designerne eliminert behovet for et ekstra kamerahus. Dette dykkerutstyret har også en sikkerhetsfunksjon – du kan spille inn og logge dykkene dine helt ned til 200 meters dyp (656 fot).

Paralenz er utviklet i SOLIDWORKS og kontinuerlig testet med 3D-printede modeller. Vi ba utviklingsteamet fra MOEF om å fortelle om produktutviklingsprosessen. Se denne videoen:

NB! I videoen kalles kameraet Octospot men navnet er senere blitt endret til Paralenz.

Suksessen

  • Produktutvikling i SOLIDWORKS fulgt av 3D-printede prototyper
  • Design basert på krav fra sluttbrukere
  • Enkelt å montere og bruke
Thomas Sønderby, Design Engineer

"SOLIDWORKS er utrolig raskt og enkelt å bruke. Det er virkelig intuitivt, som betyr at jeg kan få en idé, raskt tegne den i SOLIDWORKS og siden 3D-printe for å teste om den fungerer."

Thomas Sønderby