Pässilä Bicycles

Grunnlagt av en gruppe barndomsvenner hvis lidenskap for terrengsykling begynte på turer gjennom Pässilä-villmarken i Finland, flyttet Pässilä Bicycles til SOLIDWORKS og skybaserte 3DEXPERIENCE Works for å forbedre samarbeidet, utvikle mer avanserte produkter og støtte vekst.

Pässilä Bicycles Ltd. tar navnet sitt fra villmarken Pässilä, hvor grunnleggerne først syklet stier og utviklet sin lidenskap for terrengsykling, og er et voksende sykkelselskap basert i Nopankylä, Finland. Å sykle på Pässilä sine villmarksstier ga grunnleggerne mye variasjon når det gjelder teknikk, høyde og natur, og hjalp dem med å utvikle sykkelrammer som nå er ettertraktet av mange seriøse terrengsykkelentusiaster. Selskapets titanium enduro, trail, dirt jump og slopestyle terrengsykkelrammer og komponenter tilbyr terrengsyklister mye mer enn det som vanligvis er tilgjengelig med tradisjonelle terrengsykkelmodeller.

I følge administrerende direktør Markku Hautamäki er grunnleggerne av Pässilä Bicycles en vennegjeng som har kjent hverandre siden de var barn og har syklet terrengsykler sammen siden tidlig på 1990-tallet. Gjennom årene har gruppen kjørt omtrent alle typer terrengsykler, alt fra fullfjærende downhillsykler til «fat bikes». Deres dype erfaring og felles interesse for terrengsykling har inspirert dem og holdt dem sammen, noe som resulterte i selskapets karakteristiske terrengsykkelrammer i titan, som er mer holdbare og ikke ruster som tradisjonelle stålrammer.

Vennene diskuterte først å stifte et sykkelselskap i 2006 og grunnla Pässilä Bicycles i 2018. I utgangspunktet brukte Pässilä Bicycles BikeCAD® 2D-designprogramvare for å lage skisser av sykkelrammedesign og 2D-tekniske tegninger for produksjon. Men ettersom selskapet vokste i størrelse og etterspørselen etter nye modeller fortsatte å øke, sier Hautamäki at sykkelprodusenten måtte gå over til 3D-design for å forkorte utviklingssykluser og fremme designkompleksitet og innovasjon.

«Mens virksomheten vår opplevde jevn vekst siden starten, tok lanseringen av Enduro-rammen vår tidlig i 2020 virkelig av – det er vår bestselgende modell – og vi innså at vi ville trenge å fremme og akselerere utviklingen av ny sykkelramme for å fortsette å vokse. For å gjøre det, måtte vi gå over til 3D-design for å hjelpe produktutvikling og finne en effektiv metode for å samarbeide da vi alle jobber på forskjellige steder.»

Pässilä Bicycles ble umiddelbart tiltrukket av SOLIDWORKS® 3D-designprogramvare fordi den er mye brukt av store sykkelprodusenter, og industridesigneren som selskapet jobber med visste hvordan de skulle bruke det og var veldig komfortabel med å jobbe i SOLIDWORKS. I en samtale med SOLIDWORKS-forhandleren PLM Group Oy, fikk sykkelprodusenten vite at de kunne samarbeide i skyen om SOLIDWORKS-design på 3DEXPERIENCE®-plattformen. I tillegg til å implementere SOLIDWORKS designverktøy i februar 2021, la Pässilä Bicycles til Collaborative Business Innovator, Collaborative Industry Innovator og Collaborative Designer for SOLIDWORKS roller på 3DEXPERIENCE-plattformen.

«3DEXPERIENCE-plattformen gir oss ikke bare et skybasert samarbeidsarbeidsområde, men også et sted å lagre og administrere data nøyaktig og sikkert. Vi er et lite selskap og har ikke råd til å kjøpe vår egen server og database. Med 3DEXPERIENCE Works-løsninger, har vi det transparente datastyringssystemet vi trenger for å kontrollere revisjoner og deres potensielle innvirkning på produktkvaliteten.» Markku Hautamäki, CEO og medgründer av Pässilä Bicycles

«Vi må utvikle mer komplekse produkter og bli mer effektive i måten vi jobber på,» påpeker Hautamäki. «Ingen av oss jobber i samme bygning, og designeren vår jobber om kvelden mens vi andre jobber på dagtid. Med 3DEXPERIENCE Works-løsninger har vi innsett det samarbeidende arbeidsområdet i skyen som vi trenger for å samarbeide mer effektivt.»

Raskere prototype, raskere til markedet

Siden overgangen til 3DEXPERIENCE Works har Pässilä Bicycles kuttet tiden som kreves for å ta et design til prototype, fra tre måneder til tre uker til tross for at selskapet legger til nye estetiske funksjoner og rammekomponenter. «Nøkkelen til å eliminere så mye tid fra utviklingssyklusen vår er å ha en mer effektiv og produktiv metode for å samarbeide,» understreker Hautamäki. «Når designeren vår fullfører et design, vil andre på teamet vårt, inkludert meg, legge til funksjoner og foreslå endringer før vi slipper designet til prototype,” fortsetter Hautamäki. «Tidligere gjennomgikk vi 2D-tegninger, laget markeringer, passerte tegningene og oppdaterte designet for videre samarbeidsgjennomgang, en prosess som tok omtrent tre måneder. Med 3DEXPERIENCE-plattformen kan vi nå hente 3D-designet fra skyen og samarbeide øyeblikkelig, noe som gjør oss i stand til å ferdigstille et design for prototyping på tre uker i stedet for tre måneder.»

Forbedret visualisering og datahåndtering

I tillegg til å etablere et samarbeidende 3D-rom i skyen, gir 3DEXPERIENCE Works designvisualisering og dataadministrasjonsfunksjoner som Pässilä Bicycles utnytter for å forbedre produktkvaliteten. «Ved å bruke 3DEXPERIENCE Works-løsninger kan vi bedre visualisere hvordan rammen vil se ut og sørge for at alle våre klaringer er tilstrekkelige for å forhindre kollisjoner og forstyrrelser før vi bygger en prototype,» bemerker Hautamäki. «3DEXPERIENCE-plattformen gir oss ikke bare en sky- basert samarbeidende arbeidsplass, men også et sted å lagre og administrere data nøyaktig og sikkert,” legger Hautamäki til. «Vi er et lite selskap og har ikke råd til å kjøpe vår egen server og database. Med 3DEXPERIENCE Works-løsninger har vi det transparente datastyringssystemet vi trenger for å kontrollere revisjoner og deres potensielle innvirkning på produktkvaliteten.»

Fremming av produktkompleksitet

Med det mer effektive samarbeidet og dataadministrasjonen som tilbys av 3DEXPERIENCE Works, kan Pässilä Bicycles mer produktivt og kostnadseffektivt fremme kompleksiteten til designene sine. «På grunn av måten vi jobbet på tidligere, hadde vi rett og slett ikke tid til å utvikle mer komplekse produkter og deretter lagre og administrere dataene som er knyttet til dem,» sier Hautamäki. «Kundene våre ser etter noe annerledes,» legger Hautamäki til. «Ved å bruke 3DEXPERIENCE Works er vi bedre posisjonert til å fortsette å møte kundenes behov for kompleksitet, innovasjon og tilpasning.»

Pässilä Bicycles

"3DEXPERIENCE-plattformen gir oss ikke bare et skybasert samarbeidsarbeidsområde, men også et sted å lagre og administrere data nøyaktig og sikkert. Vi er et lite selskap og har ikke råd til å kjøpe vår egen server og database. Med 3DEXPERIENCE Works-løsninger, har vi det transparente datastyringssystemet vi trenger for å kontrollere revisjoner og deres potensielle innvirkning på produktkvaliteten"

Markku Hautamäki