Preco SIA

Preco så behovet for å strømlinjeforme 3D-modellprosessene og konsulterte PLM Group for å finne en passende løsning. HostPLM-løsningen ble anbefalt for å løse problemene med håndtering av 3D-modeller og arbeidsflyter.

Basert i Lielvarde, Latvia, produserer Preco spesialisert utstyr som transportbånd og tørketromler for håndtering av korn, frø og andre planter. Filosofien deres er å produsere høyt standardisert utstyr, hvor 90 % av utstyret er standardisert og 10 % av det kan tilpasses kundenes behov. De har vokst jevnt og trutt siden 1994 og problemer i 3D-modellene deres har begynt å hindre deres videre utvikling. Noen vanlige problemer de har støtt på var feiltilpassede deler, feil navngivning av 3D-modellering og ingeniører som ved et uhell rekonstruerte eksisterende modeller. Det var tydelig at en bedre organisering av deres data og prosesser var nødvendig for å forbedre effektiviteten og fortsette å utvikle seg.

«I begynnelsen ble vi litt skremt av prisen, men mot slutten, da vi analyserte avkastningen på investeringen (ROI) og fordelene vi ville få, viste det mye lovende. PLM Groups eksperter kom til kontoret vårt og hjalp oss med å installere og sette opp serveren, i tillegg til å gi oss en dags opplæring», sier Tomass Ulmis, Constructor.

PLM Groups eksperter besøkte Preco-kontoret og hjalp til med å installere og sette opp en ny server. De ga også en en-dags opplæring for ansatte, slik at de kunne bli kjent med HostPLM og dets mange bruksområder. De var i stand til å samarbeide for å lage PDM-rammeverket som var tilpasset deres unike arbeidsflyt og definerte hvordan designprosessene fungerer i deres bedrift.


Fordelene ved PDM-løsningen

Arbeidsflyten i 3D-modelleringsprosessen ble raskt forbedret. Nå kan leder enkelt tildele ingeniørene en spesifikk oppgave og ikke bekymre seg for overflødig arbeid. Oppgavene kan deretter verifiseres av ledere etter at de er fullført, for å sikre en smidig arbeidsflyt.

«For mindre enn 3 år siden bestemte vi oss for å implementere SOLIDWORKS HostPLM. Ved hjelp av denne programvaren er vi nå i stand til å følge vår filosofi og fremme standardisering av utstyret vårt for å matche kundene våre bedre», sier Kristaps Grauzdulis, Engineering Department Manager.

Ikke bare har ingeniøravdelingen sett forbedringer i sine egne arbeidsprosesser – salg og markedsføring trenger ikke lenger å kontakte ingeniørene for å spørre om produktdetaljer. Salg og markedsføring kan raskt og enkelt få tilgang til all informasjon de trenger direkte gjennom HostPLM-løsningen.

I tillegg er datasikkerheten sikret med det nye systemet for å unngå kostbare feil. PDM-systemet sikrer sterke data slik at de kan se den siste personen som har endret detaljene i modellene. I tillegg kan de ikke slette de eksisterende ved et uhell, da de alltid lagres som en lokal kopi på deres egne servere.

«Vi kan anbefale å bruke PDM-løsningen fra PLM Group fordi den har spart mye tid og ressurser. Vi var de første som testet PDM i Latvia, og i begynnelsen var vi usikre på om vi tok det riktige valget da investeringen var en enorm risiko. Men i dag kan jeg si med 100 % sikkerhet at investeringen har lønnet seg godt ettersom ingeniørene våre ikke lenger trenger å for eksempel lage noen DXF eller PDF-er ettersom det er automatisert», sier Tomass Ulmis, Constructor.

Bli kjent med Precos produksjonslinje: Preco SIA

Preco SIA

"I starten var vi usikre på om vi hadde tat riktig valg da investeringen var en stor risiko. Men i dag kan jeg med 100% sikkerhet si at investeringen har lønnet seg!"

Kristaps Grauzdulis